Kakaový zákusok
Kakaový zákusok

Parížske rožteky

mysiacik - fotkamysiacik, 15. decembra 2017
Parížske rožteky
Foto: mysiacik
60
porcií
25-35 minút
na 140 °C

Suroviny

Na rožteky:
6 ks
450 g
300 g mleté
Krém:
6 ks
4 PL
2 PL
250 g
150 g
2-3 PL
Poleva:
300 g
70-100 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Bielky a kryštálový cukor si vyšľaháme nad parou asi 10 minút, tak aby nám vznikol hustý krém.

    Parížske rožteky - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mleté orechy a lopatkou rovnomerne vymiešame. Takto naplníme cukrárenské vrecko, alebo sáčik a na papier na pečenie vytláčame rožteky. Keď máme hotovo, dáme do rúry na 140 stupňov asi na 25-35 minút, aby boli pekne usušené, treba sledovať, každá rúra je iná. Ja som si vždy prelomila jeden rožtek, aby som zistila, či je aj v strede pekne hotový.

  3. 3

    Medzitým ako sa nám robia rožteky, pripravíme si kakaový krém. Urobíme ho tak, že žĺtky, 4 PL kryštálového cukru a 2 PL kakaa si vyšľaháme nad parou asi 7 až 10 minút, necháme vychladnúť a nakoniec hlavne aby sme trafili rovnaké teploty a pomaly primiešavali maslo, práškový cukor, um a vyšľaháme pekne do hladka.

  4. 4

    Na vychladnuté rožteky možme nanášať krém, dáme si ho do vrecka alebo sáčika a možeme zdobiť. Skoro hotové rožteky dáme do chladu, aby nám krém stuhol.

    Parížske rožteky - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec si roztopíme čokoládu s Cerou a olejom (ten dávam kvôli lesku) a rožteky do nej namáčame tak, aby sme zakryli cely krém. Dáme na plech a rýchlo do chladu.

Diskusia k receptu

jack
No super.Mám aj recept,ale som ich ešte nerobila.Uložím si aj tvoj.Díky.Vyzerajú pekne:)
haji
Pařížské rohlíčky miluju. Je na ně plno receptů. Tvůj se mi líbí, i když je hezky pracný, výsledek stojí za to. Jsi šikulka, máš je krásné a určo výborné!
strucik
Keby boli odfotené až po zaschnutí polevy, vyzerali by lepšie...
mysiacik
@Jack (15.12.2017 22:18)

Anooo aj ja mam kopec receptov.. Ale toto je taky fakny odskusany rodinny
1x jack
mysiacik
@Haji (15.12.2017 22:54)

Ej veru pracny.. Dve hodky.. A vela pomocnikov okolo... Ale mam to uz v ruke tak to ide jedna radost.. Unas jednoducho musia byt.. Sami maskrtnici v rodine.. A dakujem moooooooc
1x haji
sedlacka
Máš ich prekrásne. U nás takisto musia byť. Mám jeden zlepšováčik - po nanesení krému ich na chvíľku šupnem na tácke do mrazáku, keď vonku mrzne, tak na balkón a potom sa mi ľahšie namáčajú do čokolády. Krém sa netopí a nešmýka sa.
mysiacik
@Sedlacka (16.12.2017 10:21)

Dakujeeem si zlataa.. Anoo aj ja davam na terasu ked mrzne.. Je lepsie namacat do cokolady ked je krem stuhnuty.. Ja som len zvedava ci vydrzia do vianoc
izabella929
@mysiacik , sú krásne milujem ich, ale ešte som nemala odvahu ich aj urobiť..máš ich nádherné...je to tak i ja polievam koláč polevou ak je dobre vychladený..)
tatty
Presne môj recept, len tuším menej cukru do krému dávam..a presne ako hovoria dievčatá, krém nech je poriadne studený, potom poleva stuhne na kréme a nesteká. Lepšie sa držia v ruke, človek sa nezababre :-)..tvoje sú krásne
mysiacik
@Izabella929 (16.12.2017 13:32)

aj ja som sa bala..ale mamina ma to vsetko naucila, teraz uz bacujem sama a celkom sa cudujem aj mi to ide :D :D a dakujeeeeeem :D hedn by som dala na kostovku, zabalila aposlala mailom :D hehee
jerica
@Mysiacik (16.12.2017 17:17) zbožné rožteky, robila som ich veľmi dávno, tieto tvoje vyzerajú veľmi lákavo, možno si to zopakujem, kde sú v ponuke parížske rožteky, neodoláme. Ukladám si tvoj receptik.

mysiacik
@Olinecka (17.12.2017 19:33)

Dakujem mooc si zlataa :D :D :D
@Jerica dakujem mooc...dnes sme oslavovali a veruze aj chutili riadne, som velmi rada, ked peciem a vidim ze chutiiii :D pre mna ta najvacsia odmena...
1x jerica
siisa
Mám rada tieto rožky, máš ich veľmi pekné :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia