Parížske rožky

abkul - fotkaabkul, 30. septembra 2012
Parížske rožky
Foto: abkul

Keďže som tu nenašla recept na Parížske rožky, aké robím ja už pekných pár rokov, rozhodla som sa pridať ho sem, aby ste mali Zobraziť celý popisKeďže som tu nenašla recept na Parížske rožky, aké robím ja už pekných pár rokov, rozhodla som sa pridať ho sem, aby ste mali na porovnanie. Mojej rodine chutia.

70
porcií
75 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
60 g
300 g
2 ks
Plnka:
300 g
1/2 dcl
350 g
2 PL
1 KL
1/2  flaštičky
Poleva:
150 g
100 g




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto zmiešame a na pomúčenej /pocukrovanej/ doske opatrne vyvaľkáme. Vykrajovátkom v tvare rožteka-hrebeňa vykrojíme rožteky a pečieme pri 180 stupňoch asi 15 min. do zlatova. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pripravíme krém: mlieko na sporáku zohrejeme na horúco a pridáme práš. cukor a miešame až sa cukor rozpustí ale nevaríme. Do horúceho pridáme 1/4 masla z celkovej hmotnosti, kakao a rum. arómu. Necháme vychladnúť. Vymiešame poriadne maslo,ktoré zostalo -3/4- a po lyžiciach primiešavame uvarený krém. Hotovú plnku naložíme do vrecka a ozdobne striekame na upečené rožky. Dáme do chladničky poriadne stuhnúť.

  3. 3

    Poleva: roztopíme Ceru a v nej potom čokoládu a zamiešame. Do polevy /musí byť teplá, nie horúca/ namáčame ztuhnuté rožky. A hotovo.

Diskusia k receptu

anina43
podobný recept mám od svadobnej kuchárky. Po nastriekaní krému bolo treba 2-3 dni počkať, kým orechové cesto zmäklo. Je tomu tak aj po upečení tvojich rožtekov ? Ja som ale cesto šuľkala a tak tvarovala rožteky /ako vanilkové / Na akú hrúbku si cesto vyvaľkala ? ďakujem
elekra
Vyzerajú úžasne! Zatiaľ som na ne nenabrala odvahu.
helca103
aj ja robím niečo podobné no ja cesto nevaľkám ale striekam na papier na pečenie. Je veľa receptov na túto dobrotu - ukladám si aj tieto.
abkul
anina43:cesto vyvaľkám asi na 1/2 cm a my teda nečakáme a myslím, že na druhý deň sú už dobré, na jedenie. Ja ale cesto upečiem na bledšie, nie veľmi na tmavo a oni sú potom mäkké.
Inak naozaj je veľa receptov na tieto rožky, každý robí také svoje overené, lebo chceme stále skúšať aj iné druhy zákuskov,aj keď vyskúšať všetko nie je šanca.
Skúšam tie, čo sa mi podľa receptu pozdávajú a najlepšie je samozrejme,ak niečo nové ochutnám.Každý má inú chuť.
vretienko263
Aj ja som pekávala rožteky, ale cesto som vytláčala z vrecúška. Boli dobré hneď. Recept so našla v kalendári z r. 1965 po mojej svokre. Ak podrastie vnúčik, potom popíšem sem z neho pár receptov. Teraz som rada, keď sem nakuknem, mám to ako relax. Pravda aj pečiem, lebo môj manžel je maškrtný.Pekný deň všem.
orchidea
Rožteky máš ozaj pekné...robievam ale iné cesto, bielky šľahám nad parou...ale páči sa mi aj tvoj postup, určite vyskúšam...
medovnicek
parížske rožky sú moje obľúbené, výborne ich pečie moja neter, tam sa ich neviem dojesť, ale odkladám aj tvoj recept, skúsim ho vyskúšať
mamina006
vretienko263 prosim ta poslala by si mi tvij recept na tieto rosteky ked zaujal ma tvoj recept ale tento je tes fajin robila ich svokra a boli eno tuty ze mnam dakujem
zedenika
660g suchej zmesi a iba 2 vajicka na vypracovanie cesta to sa mi nezda zeby sa dalo cesto z toho vypracovat?Nechyba tam este nejaka prisada?Ja robim casto parizske rozky,ale tiez slaham bielka nad parou a potom tam pridavam orechy atd.a aj krem slaham nad parou a rozky nemaju chyby.
lula
neviem, ale v recepte na krém asi niečo chýba, zlatý klas, alebo múka, nie je celkom dobre napísaný. taký malý detail.
abkul
Ako som už písala, existuje viac receptov s názvom parížske rožky, ja ale stále robím tieto a nič v recepte určite nechýba. Dík!
eliska6891
Dakujem za skvely recept:)Akurát robím parížske rožky-parížske tyčinky:)robím ich podla Vášho receptu:)Vaše rožteky sú krásne:)
merynka58
Dobry den,nechapem peciem uz dlhe roky ,ale nevidela som krem z mlieka a pras.cukru.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia