Parížske rožky s pravým parížskym krémom

maminkinacharlotte - fotkamaminkinacharlotte, 8. januára 2012

Recept som nasla v jednom casopise,vela krat som uz skusala rozne recpty a nikdy sa mi nepodarili,ale tieto su fakt super,robim velmi casto.Cesto sa Zobraziť celý popisRecept som nasla v jednom casopise,vela krat som uz skusala rozne recpty a nikdy sa mi nepodarili,ale tieto su fakt super,robim velmi casto.Cesto sa moze pouzit aj na laskonky

45
porcií
5-8 minút
na 100 °C

Suroviny

4ks
250g
150-170g
3-4PL
PLNKA :
0.5l
5PL preosiate
150g
200g  tmava
250g /Hélia,Palmarín/




Postup

  1. 1

    Nad parou spolu vymiesam bielky,prask,cukor,pomlete orechy,kym masa nie je tepla. Potom ju odctavime,po vychladnuti pridame hrubu muku a premiesame.

  2. 2

    Na plech vylozeny papierom striekame rozteky-ja robim tycinky a upecieme ich vo vyhriatej rure na miernom ohni.Treba najskor skusit asi po 1-2 aby ste vedeli ci sa vam nebudu rostekat ak budu,moze sa pridat trocha muky alebo orechou.Striekajte tenke tycinky alebo rozky lebo napucia a budu velmi skaredo hrube.Ak sa Vam vyzorovo nepodaria nezufajte,krem vsetko zakryje.Je to velmi jemne cesto.

    Parížske rožky s pravým parížskym krémom - obrázok 2
  3. 3

    Za staleho miesania varime smotanu,kakao a cukor.Ked sa nam vsetky suroviny spoja octavime.Do horkeho zakladu vmiesame nalamanu cokoladu a nakrajane maslo.Nechame vychladnut,najlepsie do druheho dna. Potom pekne vyslahame.

  4. 4

    Na rozteky nastriekame krem a opatrne namacame v cokolade tak aby bol krem zakryty.

    Parížske rožky s pravým parížskym krémom - obrázok 4

Diskusia k receptu

3sandra3
tak keď vravíš, že sa ti vždy podaria,, tak ich vyskúšam aj ja, lebo už dávno si na ne "brúsim zuby" , no vždy to vzdám, lebo mám obavy, či sa mi podaria... tak teraz si ma presvedčila a skúsim
maminkinacharlotte
3sandra3, Budu super uvidis a ten krem je uzasny,ked ich upecies po chvilke ti stvrdnu,ale neboj sa,ked das na nich krem tak zmaknu.Nemam tvarovo uzasne krasne,ale su fajnove :)
braxi
Maminkinacharlotte...do plnky mám dať máslo, alebo Heru? Musím ich vyskúšať, tiež mám stále obavy či to zvládnem...
frona
Myslím, že nie je jedno, aký tuk sa dá do krému....Niet nad maslo!!!!! A myslím si, že to nie je len môj názor. Ja dávam do všetkých krémov maslo. Tie ostatné tuky majú nie moc dobrú chuť.
maminkinacharlotte
@frona Sto ludi,sto chuti,ani raz som nedavala maslo do kremu,vzdy som davala heru alebo palmarin.Dnes ich idem robit,mam v ladnicke vela bielkou a po tychto parizskych rozkou sa u nas len prasi...a tiez tam dam palmarin...niekedy nezalezi na masle,ale na kreme aky spravis zaklad
orchidea
Robievam parížske rožky, aj tieto Vianoce nesmeli chýbať ale mám iný recept na krém. Škoda že som neodfotila, mohla som ho pridať. Vyskúšam krém ako ty robíš. Ja však šľahám bielka nad parou s cukrom kým nie je sneh riadne hustý, potom odstavím a pridám orechy a múku, to už len zľahka zamiešam do bielkovej hmoty.
maminkinacharlotte
Vcera som ich robila a skusila som po odctaveni cesta dat trocha kyp.prasku a struhanku.Dala som aj struhanku aj muku,urobila osm si take hustejsie cesto ako inokedy.Pomalicky som ich susila,jeden plech asi 15-20min.zelezi od rury,krasne sa mi nafukli a po prvy krat ani troska nerostiekly.Tak skuste aj vy :o)
janka1011
Súhlasím s tebou Frona, niet nad maslo!!
koláče s palmarínom a podobnými "gebuzinami" nie sú koláče, to sa nedá ani porovnať.
fany05
Tieto rohjičky ja proste zbožnuje:)) a ja mam rada v krémoch Heru,lb krásne vonia:)
ada01
mňam...tieto rožky mám rada...určite vyskúšam :)
anina6
aj ja mám rada krémové koláčiky, a tieto rohlíčky vyzerajú vábivo. vyskúšam a mňamky mňamky ......................
mamina006
ahoj mamina charlote prosim ta ja som ich este nerobila mam ich dat piect na 10 min podla tvojho receptu dakujem ale vipadju ze mnam mnam
strudelka
Robím ich podobne, ale tiež do krémov dávam len maslo, ostatné tuky len pokazia chuť zákuskov
anina6
aj ja som už davála do krémov Heru, nie je to zlé, ale maslo je maslo.
mybijou
Práve ich dopekám, robím parížske poprvý krát a neviem neviem ... tých 100 stupňou je dosť málo a 10 minút... určite som ich tam mala dlhšie... :( a ten krém už mám cca 5 hodín uvarený chladím v chladničke a stále je taký redší.... :(
maminkinacharlotte
Ahojte :)
Je na kazdom co si da do plnky,niekto ma rad maslo,niekto zasa heru ci palmarin.Ja dam to co doma mam a stale su rovnake...Ked ich upeciete rychlo budu v vrchu hotove,no v strede nie a ked date nato plnku,zacnu sa lamat.Krem treba vyslahat,preto je riedky :)Ja ked idem robit nieco podla receptu tak si vzdy nieco upravim,myslim,ze kazda vie co a ako robit a ako to bude najlepsie :))
1x sracz
astheart
@2010 : Na tom blogu vypadají úžasně. Celý ten blog se mi moc líbí, jen moje francouzština zůstala někde v 8.třídě na úrovni nepovinného předmětu, :(. Snad se s tím nějak poperu, :)! Díky za link!
iwet20
čawtw babenky vyskúšala som a bolo perfektné..:-)dala som maslo do plnky:-)
1x sracz
marika21
Žalúdok, žlčník hneď zistia, že tam nie je maslo. Inak veľmi pekné s popisom.*****
dandis
Vie mi niekto poradit preco sa mi krem pri slahani zgrcol? Davala som klasicke maslo.
buba29
@frona (9.1.2012 12:03), janka1011 ja tiež používam iba maslo a to do všetkých plniek,ak už pečiem tak aby sa to zjedlo,nie?

sara50
@braxi (9.1.2012 07:24)

Heru určite nie. Najlepšie je maslo a keď nemáš tak palmarín.