Kakaový zákusok
Parížska kocka
Autor receptu: ancicka
30 porcií |
80 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup- Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. Necháme v chlade odpočinúť 1-2 hodiny.
Potom cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti, rozvaľkáme na veľkosť plechu, položíme na vymastený plech, upečieme a necháme vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme krém: Múku zmiešame s kakaom a pridáme do mlieka s vanilínovým cukrom a uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania ju necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladenú kašu.
- Nakoniec krém natrieme na jeden plát, druhým platom ho prikryjeme.
Polejeme roztopenou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
|