Parený losos

Parený losos s quinoou a medovou karotkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Najskôr pripravíme quinou, ktorú dáme na 5 minút do misky s vodou. Potom ju v sitku premyjeme, necháme vysušiť a varíme v osolenej vode v pomere 1 diel quinoy k 2 dielom vody. Varíme 15–17 minút, odstavíme, prekypríme vidličkou, pridáme olivový olej a šťavu z čerstvého citróna.
  2. Mrkvu očistíme a nakrájame pozdĺžne na tretiny, vložíme do vriacej vody a krátko uvaríme, približne 5 minút. Potom mrkvu osušíme, sprudka opražíme na panvici. Potom panvicu vypneme, chvíľu necháme schladnúť a vložíme do nej maslo spolu s medom. Med sa skaramelizuje a spraví dokonalú glazúru na mrkve.
  3. Filetu lososa z každej strany mierne osolíme a okoreníme čerstvo zomletým korením štyroch farieb. Dáme ho do parného hrnca alebo na skladací paráčik, pridáme čerstvý kôpor a pokvapkáme čerstvou šťavou z citróna, paríme asi 5 – 7 minút podľa hrúbky filety.