Parená knedľa

pamackaPamacka, 45 ročná žena, Ivanka pri Dunaji, 26. novembra 2010 13:56
Ďalšie jej recepty »

Parená knedľaFoto: pamacka

U nás doma sa knedťa vždy robila,tak neporušujem tradíciu a pokračujem ....

30 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
1 ks, čerstvé
1/2 lyžičky
3 dcl

Postup prípravy

  1. 1

    Do múky,vajíčka a soli pridáme vykysnutý kvások/mlieko cukor kvasnice/ ,pri spracovaní ak treba dolejeme vlažné mlieko aby cesto bolo polotuhé a vymiesime.Cesto necháme vykysnúť,premiesime a znovu necháme vykysnúť.Vytvarujeme knedle,20 minút ich necháme odpočívať a dáme na paru.

  2. 2

    Kto nechce v pare dajú sa aj uvariť vo vode.Paríme 18-20minút.Niekto knedle potiera olejom ja nie.Ak sa varí vode tak 25-28 min a v polovici varenia knedľu opatrne otočíme.

  3. 3

    No parené sú oveľa lepšie.Ja ich robím klasika,hrniec s vodou,natiahnutá utierka a hrniec z vrchu.Na plátno sa cesto vôbec nenalepí.Ak sa knedľa nezje môže sa zamraziť,alebo opiecť a dať na ňu vajíčka.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 9 ľudí (4,7 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist