Parená knedľa

Parená knedľa
Foto: pamacka
pamackaPamacka, recept pridal: 26. novembra 2010 13:56Ďalšie jeho recepty

U nás doma sa knedťa vždy robila,tak neporušujem tradíciu a pokračujem ....

Suroviny

30
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do múky,vajíčka a soli pridáme vykysnutý kvások/mlieko cukor kvasnice/ ,pri spracovaní ak treba dolejeme vlažné mlieko aby cesto bolo polotuhé a vymiesime.Cesto necháme vykysnúť,premiesime a znovu necháme vykysnúť.Vytvarujeme knedle,20 minút ich necháme odpočívať a dáme na paru.

2

Kto nechce v pare dajú sa aj uvariť vo vode.Paríme 18-20minút.Niekto knedle potiera olejom ja nie.Ak sa varí vode tak 25-28 min a v polovici varenia knedľu opatrne otočíme.

3

No parené sú oveľa lepšie.Ja ich robím klasika,hrniec s vodou,natiahnutá utierka a hrniec z vrchu.Na plátno sa cesto vôbec nenalepí.Ak sa knedľa nezje môže sa zamraziť,alebo opiecť a dať na ňu vajíčka.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • egreska, 26. novembra 2010 o 17:11
    dakujem @pamacka ,vyskušam podla teba,aj ked robím dobrú...porovnám :-))


  • aja1616, 26. novembra 2010 o 20:22
    Veľmi krásne knedle. Naozaj ide len 2 dcl mlieka na 1 kg múky? To má byť také tuhé cesto? Robím podobne, ale nedávam vajíčko a múku miešam s hladkou, ale mlieka dávam tak do 0,5 litra.


  • pamacka, 26. novembra 2010 o 21:30
    niekedy prilievam,musím dopísať dakujem


  • mamina2, 27. novembra 2010 o 11:06
    urcite skusim lebo mame parene radi ... dakujem ...


  • emila, 27. novembra 2010 o 12:59
    no mne sa zdá aj tých 3dcl mlieka málo na 1 kg múky. Ja robím asi z 1/2 kg múky a tam dávam približne toľko, Inak - sú naozaj krásne...


  • duschko, 27. novembra 2010 o 13:32
    Knedle robim z polovicnej davky muky tak akoemila a davam cca 3dcl mlieka. Varim nad parou a su velmi dobre podla ohlasu stravnikov.


  • duschko, 27. novembra 2010 o 13:33
    Ale aj tvoje su nadherne a urcite aj take chutne ako vyzeraju. Velmi pekna fotka.


  • hortenzia51, 27. novembra 2010 o 15:46
    tak isto aj ja varievam.. ale dávam aj trocha oleja sú lepšie..


  • ejmepb, 27. novembra 2010 o 21:49
    Mňa mamka učila že knedľa nemá byť ako koláč, takže cesto bez vajíčka a miesiť s vodou a za lyžicu oleja, múku pol na pol je vláčnejší.


  • ejmepb, 27. novembra 2010 o 21:51
    ale tvoj je utešený, akurát zajtra robim k segedínke, celkom by sa mi ten tvoj hodil.


  • marienka44, 28. novembra 2010 o 23:41
    Aj ja som za pridanie oleja, urcite.


  • brigita, 5. decembra 2010 o 20:05
    Aj u nás sa tak robí knedla ja sa teším keď zostane , obalím ju vo vajíčku a mletých orechoch a vysmažím. Skús dať na rezne namiesto strúhanky mleté orechy, je jedno či bude bravčové alebo kura


  • skye, 25. decembra 2010 o 22:11
    Moze mi niekto poradit kolko gramov ma 1 ks cerstvych kvasnic? Kde ja zijem odkrajuju z vacsich blokov kolko si vypytam........nezijem na konci sveta ale v Spanielsku :-))))) Diky


  • evia, 28. decembra 2010 o 21:10
    skye, bežne má kocka kvasníc 42 g.


  • skye, 1. januára 2011 o 15:26
    Dakujem pekne evia ..... moc to pomohlo :-)


  • luminela, 12. januára 2011 o 13:37
    tak to sa mi pači, ja tiež robim domáce knedle, to sa nevyronajú kúpeným


  • sestricka126, 15. marca 2011 o 08:49
    aj ja robim len domace knedle su chutnejsie a na druhy den chutia ako cerstve :) kupovane sa bud v ten isty den alebo na druhy den uz mrvia a preto ich nekupujeme a manzel ma rad len domace :) a k dnesnej koprovej omacke sa priam pytaju :D vyskusam recept :)


  • jurovic6, 12. septembra 2011 o 19:21
    Domace knedle su najliepsie,tie kupovane chutia vacsinou ako podrazka na topanke. :D


  • 45678, 3. októbra 2011 o 23:39
    Veru, domáce sú najlepšie....a keď zostanú, zlepím džemom, posypem mletým makom a nahradím parené buchty :-))
    Takto som "klamala " deti a veruže teraz aj maškrtného manžela :-)))


  • iva24, 9. októbra 2011 o 14:02
    noooo, robila som knedlu podla tohto receptu, ale neodporucam...knedla nebola nakysnuta, tuha, aj ked som tam dala viac mlieka ako bolo uvedene...uz nikdy viac!


  • cajoris, 15. marca 2012 o 08:52
    Musím povedať, že tento recept je super! Skúšala som ho s polovičným množstvom surovín, ale knedlík bol FAKT super (a to je čo povedať, pretože ja knedlík nemám veľmi rada)


  • maja21041989, 1. apríla 2012 o 12:47
    Výýýýborný...krásny a chutný.Vyskúšali sme! Sme veľmi prekvapení...Krásne nakysli a sú super...ODPORÚČAME VŠETKÝM :O)


  • larrinka, 2. mája 2012 o 12:38
    Ďakujem za skvelý recept, presne také knedle ľúbim :) keďže sme iba dvaja, tak som spravila polivičnú dávku a pomohla si parným hrncom. Vyšli mi 2 stredné knedle a k tomu som spravila segedínsky, mňam :))))


  • akeber, 21. mája 2012 o 08:51
    krásna idem vyskúšať :-)


  • mirka1609, 19. augusta 2012 o 12:37
    vyskúšala som a sú fantastické:o)))


  • ferrari, 3. januára 2013 o 15:19
    No horevyssie si slubila, ze mlieko prilievas a ze dopises. Dakujem ze si "dopisala", lebo som musel priliat asi este dva deci co je vlastne skoro raz tolko. Uz kysnú...


  • jozka2, 26. novembra 2013 o 00:19
    aja 1616,v recepte je 3 dcl mlieka nie 2 dcl.


  • jozka2, 26. novembra 2013 o 00:21
    dievcata,vyskusajte pridat namiesto vody mineralku.Toto mam z jednej ceskej kucharskej knihy a su velmi dobre.


  • veronca, 26. novembra 2013 o 01:19
    taktiež robím podobné knedle ale na 1 kg pol.múky dávam 3/4 l mlieka
    / z tohto množstva však urobím kvások / po rokoch som si to zrýchlila do misky ja ju volám miska kyska preosejem pol.múku urobím si jamku nalejem 2 dcl. mlieka vlažného osladené 1PL cukru podrobím kocku droždia jemne posypem múkou a počkám kým mi kvások nevykysne cca 15 min. V ostatnom mlieku rozšľahám 2 celé vajcia a vypracujem vláčne cesto, ktoré nechám 1/2 hod kysnúť .


  • myalab, 30. novembra 2013 o 22:21
    Robim takto, ale davam 0,70 l tekutiny - mlieko a najlepsie perliva voda napoly, drozdie podla noriem by malo byt 65 g, staci aj 42g, davam len zltok aj to nemusi byt, olej moze a nemusi byt, do cesta sa moze pridat aj aktivia mala alebo lyzica pochutkovej smotany


  • eva123, 9. marca 2014 o 15:13
    páči sa mi to.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist