Parená knedľa

Parená knedľa
Foto: pamacka
pamackaPamacka, recept pridal: 26. novembra 2010 13:56Ďalšie jeho recepty

U nás doma sa knedťa vždy robila,tak neporušujem tradíciu a pokračujem ....

Suroviny

30
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Do múky,vajíčka a soli pridáme vykysnutý kvások/mlieko cukor kvasnice/ ,pri spracovaní ak treba dolejeme vlažné mlieko aby cesto bolo polotuhé a vymiesime.Cesto necháme vykysnúť,premiesime a znovu necháme vykysnúť.Vytvarujeme knedle,20 minút ich necháme odpočívať a dáme na paru.

Kto nechce v pare dajú sa aj uvariť vo vode.Paríme 18-20minút.Niekto knedle potiera olejom ja nie.Ak sa varí vode tak 25-28 min a v polovici varenia knedľu opatrne otočíme.

No parené sú oveľa lepšie.Ja ich robím klasika,hrniec s vodou,natiahnutá utierka a hrniec z vrchu.Na plátno sa cesto vôbec nenalepí.Ak sa knedľa nezje môže sa zamraziť,alebo opiecť a dať na ňu vajíčka.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

31 komentárov k receptu
  • egreska, 26. novembra 2010 o 17:11
    dakujem @pamacka ,vyskušam podla teba,aj ked robím dobrú...porovnám :-))


  • aja1616, 26. novembra 2010 o 20:22
    Veľmi krásne knedle. Naozaj ide len 2 dcl mlieka na 1 kg múky? To má byť také tuhé cesto? Robím podobne, ale nedávam vajíčko a múku miešam s hladkou, ale mlieka dávam tak do 0,5 litra.


  • pamacka, 26. novembra 2010 o 21:30
    niekedy prilievam,musím dopísať dakujem


  • mamina2, 27. novembra 2010 o 11:06
    urcite skusim lebo mame parene radi ... dakujem ...


  • emila, 27. novembra 2010 o 12:59
    no mne sa zdá aj tých 3dcl mlieka málo na 1 kg múky. Ja robím asi z 1/2 kg múky a tam dávam približne toľko, Inak - sú naozaj krásne...


  • duschko, 27. novembra 2010 o 13:32
    Knedle robim z polovicnej davky muky tak akoemila a davam cca 3dcl mlieka. Varim nad parou a su velmi dobre podla ohlasu stravnikov.


  • duschko, 27. novembra 2010 o 13:33
    Ale aj tvoje su nadherne a urcite aj take chutne ako vyzeraju. Velmi pekna fotka.


  • hortenzia51, 27. novembra 2010 o 15:46
    tak isto aj ja varievam.. ale dávam aj trocha oleja sú lepšie..


  • ejmepb, 27. novembra 2010 o 21:49
    Mňa mamka učila že knedľa nemá byť ako koláč, takže cesto bez vajíčka a miesiť s vodou a za lyžicu oleja, múku pol na pol je vláčnejší.


  • ejmepb, 27. novembra 2010 o 21:51
    ale tvoj je utešený, akurát zajtra robim k segedínke, celkom by sa mi ten tvoj hodil.


  • marienka44, 28. novembra 2010 o 23:41
    Aj ja som za pridanie oleja, urcite.


  • brigita, 5. decembra 2010 o 20:05
    Aj u nás sa tak robí knedla ja sa teším keď zostane , obalím ju vo vajíčku a mletých orechoch a vysmažím. Skús dať na rezne namiesto strúhanky mleté orechy, je jedno či bude bravčové alebo kura


  • skye, 25. decembra 2010 o 22:11
    Moze mi niekto poradit kolko gramov ma 1 ks cerstvych kvasnic? Kde ja zijem odkrajuju z vacsich blokov kolko si vypytam........nezijem na konci sveta ale v Spanielsku :-))))) Diky


  • evia, 28. decembra 2010 o 21:10
    skye, bežne má kocka kvasníc 42 g.


  • skye, 1. januára 2011 o 15:26
    Dakujem pekne evia ..... moc to pomohlo :-)


  • luminela, 12. januára 2011 o 13:37
    tak to sa mi pači, ja tiež robim domáce knedle, to sa nevyronajú kúpeným


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 15 komentárov)
  • sestricka126, 15. marca 2011 o 08:49
    aj ja robim len domace knedle su chutnejsie a na druhy den chutia ako cerstve :) kupovane sa bud v ten isty den alebo na druhy den uz mrvia a preto ich nekupujeme a manzel ma rad len domace :) a k dnesnej koprovej omacke sa priam pytaju :D vyskusam recept :)


  • jurovic6, 12. septembra 2011 o 19:21
    Domace knedle su najliepsie,tie kupovane chutia vacsinou ako podrazka na topanke. :D


  • 45678, 3. októbra 2011 o 23:39
    Veru, domáce sú najlepšie....a keď zostanú, zlepím džemom, posypem mletým makom a nahradím parené buchty :-))
    Takto som "klamala " deti a veruže teraz aj maškrtného manžela :-)))


  • iva24, 9. októbra 2011 o 14:02
    noooo, robila som knedlu podla tohto receptu, ale neodporucam...knedla nebola nakysnuta, tuha, aj ked som tam dala viac mlieka ako bolo uvedene...uz nikdy viac!


  • cajoris, 15. marca 2012 o 08:52
    Musím povedať, že tento recept je super! Skúšala som ho s polovičným množstvom surovín, ale knedlík bol FAKT super (a to je čo povedať, pretože ja knedlík nemám veľmi rada)


  • maja21041989, 1. apríla 2012 o 12:47
    Výýýýborný...krásny a chutný.Vyskúšali sme! Sme veľmi prekvapení...Krásne nakysli a sú super...ODPORÚČAME VŠETKÝM :O)


  • larrinka, 2. mája 2012 o 12:38
    Ďakujem za skvelý recept, presne také knedle ľúbim :) keďže sme iba dvaja, tak som spravila polivičnú dávku a pomohla si parným hrncom. Vyšli mi 2 stredné knedle a k tomu som spravila segedínsky, mňam :))))


  • akeber, 21. mája 2012 o 08:51
    krásna idem vyskúšať :-)


  • mirka1609, 19. augusta 2012 o 12:37
    vyskúšala som a sú fantastické:o)))


  • ferrari, 3. januára 2013 o 15:19
    No horevyssie si slubila, ze mlieko prilievas a ze dopises. Dakujem ze si "dopisala", lebo som musel priliat asi este dva deci co je vlastne skoro raz tolko. Uz kysnú...


  • jozka2, 26. novembra 2013 o 00:19
    aja 1616,v recepte je 3 dcl mlieka nie 2 dcl.


  • jozka2, 26. novembra 2013 o 00:21
    dievcata,vyskusajte pridat namiesto vody mineralku.Toto mam z jednej ceskej kucharskej knihy a su velmi dobre.


  • veronca, 26. novembra 2013 o 01:19
    taktiež robím podobné knedle ale na 1 kg pol.múky dávam 3/4 l mlieka
    / z tohto množstva však urobím kvások / po rokoch som si to zrýchlila do misky ja ju volám miska kyska preosejem pol.múku urobím si jamku nalejem 2 dcl. mlieka vlažného osladené 1PL cukru podrobím kocku droždia jemne posypem múkou a počkám kým mi kvások nevykysne cca 15 min. V ostatnom mlieku rozšľahám 2 celé vajcia a vypracujem vláčne cesto, ktoré nechám 1/2 hod kysnúť .


  • myalab, 30. novembra 2013 o 22:21
    Robim takto, ale davam 0,70 l tekutiny - mlieko a najlepsie perliva voda napoly, drozdie podla noriem by malo byt 65 g, staci aj 42g, davam len zltok aj to nemusi byt, olej moze a nemusi byt, do cesta sa moze pridat aj aktivia mala alebo lyzica pochutkovej smotany


  • eva123, 9. marca 2014 o 15:13
    páči sa mi to.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Bulharsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Alex37 píše o bulharskej Veľkej noci.

Veľká noc v Kanade
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O kanadskej Veľkej noci píše Kecemis.

Veľká noc v chorvátskej Dalmácii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Andrea2005 z Chorvátska.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist