Parádne dolky, lievance (fotorecept)

Parádne dolky, lievance (fotorecept)
matavarechaMatavarecha, recept pridal: 1. marca 2011 14:09Ďalšie jeho recepty

Ďalší sladký recept pre moje =^..^= =^..^=

Postup prípravy receptu

V teplom mlieku rozmrvíme droždie, trošku cukru a necháme vykysnúť. Všetko spolu zmiešame a pridáme kvások a sneh. Cesto musí byť polotekuté necháme vykysnúť cca pol hodiny a opekáme z oboch strán. Podávame spojené lekvárom na to vymiešanú kyslú smotanu s vanilkovým cukrom. A potom polejeme rozpusteným mrazeným ovocím zmiešaným s cukrom.

pripravíme cesto, ktoré necháme pol hodiny kysnúť
Parádne dolky, lievance (fotorecept) - obrázok 2

pečieme lievance z oboch strán
Parádne dolky, lievance (fotorecept) - obrázok 3

pečieme lievance z oboch strán
Parádne dolky, lievance (fotorecept) - obrázok 4

mrazené ovocie s cukrom na miernom ohni necháme roztopiť ( nie variť)
Parádne dolky, lievance (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

22 komentárov k receptu
  • dorisa, 1. marca 2011 o 15:17
    Krásne lievance. Podarili sa ti.


  • danculka, 1. marca 2011 o 15:56
    Chutné, pekne naaranžované super...


  • 3sandra3, 1. marca 2011 o 15:57
    naozaj pekné :-)


  • danielas, 1. marca 2011 o 18:33
    Tie musia chutit! Spravim.Diky za receptik


  • tati2008, 1. marca 2011 o 19:17
    Robim presne navlas rovnake,len tam ide 1PL oleja(apod.).Hladku muku mozte nahradit celozr.m.,do cesta dat aj struh.jablcka alebo ine ovocie,z tohto mnozstva je vela lievancov.Robim ich velmi rada.


  • alexdidi, 1. marca 2011 o 21:08
    Pekné lievance, a so smotanou a ovocím, mňamka....tuším zajtra urobím aj ja....


  • mariaklara, 1. marca 2011 o 21:30
    Mňam, zajtra ich tuším urobím aj ja.


  • bejaja, 1. marca 2011 o 21:36
    pekné a pekne si to nafotila a určite aj chutné....


  • evanaaa, 1. marca 2011 o 22:26
    Dobré sú aj s nastrúhanými jabĺčkami v ceste. Stou ovocnou omáčkou je to pochúťka.


  • janger, 1. marca 2011 o 23:14
    Velmi pekne vyzeraju a iste aj chutia! Len rozmyslam, co je to v tom tvojom uvode =^..^= ? :-))))


  • evanaaa, 2. marca 2011 o 01:47
    Janger, to sú asi " kukadlá " jej detičiek.....


  • jarunka, 2. marca 2011 o 05:13
    Zrovna dnes som ich robila. Moje neboli take paradne ako tvje. :-)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 10 komentárov)
  • lucccka, 3. marca 2011 o 11:02
    Dolky nemám rada, ale tieto by som si dala.


  • mariaklara, 3. marca 2011 o 20:56
    Tak a robila som ich s malou úpravou, boli veľmi chutné. Matavarecha, ak mi dovolíš, mohla by som dať tie moje do pľacu? Ak budú zverejnené a nebudeš súhlasiť, tak ich potom vymažem. Dám ich asi cez víkend, lebo teraz nestíham.


  • matavarecha, 3. marca 2011 o 21:48
    samozrejme mi to nebude vadiť keď ich uverejníš :-))))


  • danielas, 9. marca 2011 o 15:08
    Uz aj ja ich mam za sebou.Vynikajuuce.Nemali chybicky.Diky za skvely receptik,si naozaj sikulka


  • barborqua, 4. septembra 2011 o 08:45
    ahoj kolko tich lievancov víde z toho cesta


  • macusa, 26. novembra 2011 o 13:05
    mnaaaaaam su neskutocne dobre
    prave mam spraveny "hurger" s karamelizovanymi jablkami
    take makkucke! odporucam!


  • macusa, 26. novembra 2011 o 13:07
    vyslo mi 24 ale takych riadnych


  • gabculka, 18. októbra 2012 o 12:21
    Práve som ich dojedla, sú výborné. Ja som doteraz robievala lievance len od oka, ale odteraz už len podľa tvojho receptu.


  • emafany, 1. marca 2013 o 12:15
    Ideme práve s babkou urobiť.Dufam že sa podarí.


  • brooklynka, 8. júla 2013 o 17:11
    miesto mlieka som použila smotanu na varenie,takú tú 10%........niečo vynikajúce, a ku kyslej smotane som primiešala aj tvaroh....proste bomba mňamka...vrelo odporúčam :-)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist