Parádne dolky, lievance (fotorecept)

Parádne dolky, lievance (fotorecept)
matavarechaMatavarecha, recept pridal: 1. marca 2011 14:09Ďalšie jeho recepty

Ďalší sladký recept pre moje =^..^= =^..^=

Postup prípravy receptu

1

V teplom mlieku rozmrvíme droždie, trošku cukru a necháme vykysnúť. Všetko spolu zmiešame a pridáme kvások a sneh. Cesto musí byť polotekuté necháme vykysnúť cca pol hodiny a opekáme z oboch strán. Podávame spojené lekvárom na to vymiešanú kyslú smotanu s vanilkovým cukrom. A potom polejeme rozpusteným mrazeným ovocím zmiešaným s cukrom.

2

pripravíme cesto, ktoré necháme pol hodiny kysnúť
Parádne dolky, lievance (fotorecept) - obrázok 2

3

pečieme lievance z oboch strán
Parádne dolky, lievance (fotorecept) - obrázok 3

4

pečieme lievance z oboch strán
Parádne dolky, lievance (fotorecept) - obrázok 4

5

mrazené ovocie s cukrom na miernom ohni necháme roztopiť ( nie variť)
Parádne dolky, lievance (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 1. marca 2011 o 15:17
    Krásne lievance. Podarili sa ti.


  • danculka, 1. marca 2011 o 15:56
    Chutné, pekne naaranžované super...


  • 3sandra3, 1. marca 2011 o 15:57
    naozaj pekné :-)


  • danielas, 1. marca 2011 o 18:33
    Tie musia chutit! Spravim.Diky za receptik


  • tati2008, 1. marca 2011 o 19:17
    Robim presne navlas rovnake,len tam ide 1PL oleja(apod.).Hladku muku mozte nahradit celozr.m.,do cesta dat aj struh.jablcka alebo ine ovocie,z tohto mnozstva je vela lievancov.Robim ich velmi rada.


  • alexdidi, 1. marca 2011 o 21:08
    Pekné lievance, a so smotanou a ovocím, mňamka....tuším zajtra urobím aj ja....


  • mariaklara, 1. marca 2011 o 21:30
    Mňam, zajtra ich tuším urobím aj ja.


  • bejaja, 1. marca 2011 o 21:36
    pekné a pekne si to nafotila a určite aj chutné....


  • evanaaa, 1. marca 2011 o 22:26
    Dobré sú aj s nastrúhanými jabĺčkami v ceste. Stou ovocnou omáčkou je to pochúťka.


  • janger, 1. marca 2011 o 23:14
    Velmi pekne vyzeraju a iste aj chutia! Len rozmyslam, co je to v tom tvojom uvode =^..^= ? :-))))


  • evanaaa, 2. marca 2011 o 01:47
    Janger, to sú asi " kukadlá " jej detičiek.....


  • jarunka, 2. marca 2011 o 05:13
    Zrovna dnes som ich robila. Moje neboli take paradne ako tvje. :-)


  • lucccka, 3. marca 2011 o 11:02
    Dolky nemám rada, ale tieto by som si dala.


  • mariaklara, 3. marca 2011 o 20:56
    Tak a robila som ich s malou úpravou, boli veľmi chutné. Matavarecha, ak mi dovolíš, mohla by som dať tie moje do pľacu? Ak budú zverejnené a nebudeš súhlasiť, tak ich potom vymažem. Dám ich asi cez víkend, lebo teraz nestíham.


  • matavarecha, 3. marca 2011 o 21:48
    samozrejme mi to nebude vadiť keď ich uverejníš :-))))


  • danielas, 9. marca 2011 o 15:08
    Uz aj ja ich mam za sebou.Vynikajuuce.Nemali chybicky.Diky za skvely receptik,si naozaj sikulka


  • barborqua, 4. septembra 2011 o 08:45
    ahoj kolko tich lievancov víde z toho cesta


  • macusa, 26. novembra 2011 o 13:05
    mnaaaaaam su neskutocne dobre
    prave mam spraveny "hurger" s karamelizovanymi jablkami
    take makkucke! odporucam!


  • macusa, 26. novembra 2011 o 13:07
    vyslo mi 24 ale takych riadnych


  • gabculka, 18. októbra 2012 o 12:21
    Práve som ich dojedla, sú výborné. Ja som doteraz robievala lievance len od oka, ale odteraz už len podľa tvojho receptu.


  • emafany, 1. marca 2013 o 12:15
    Ideme práve s babkou urobiť.Dufam že sa podarí.


  • brooklynka, 8. júla 2013 o 17:11
    miesto mlieka som použila smotanu na varenie,takú tú 10%........niečo vynikajúce, a ku kyslej smotane som primiešala aj tvaroh....proste bomba mňamka...vrelo odporúčam :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist