Paradajky lúpané fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 26. augusta 2011
Paradajky lúpané (fotorecept)
Foto: ancicka

Možno že táto moja rada niekomu pomôže ako jednoducho a rýchlo paradajky olúpať.

10 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Necháme si zovrieť vodu a paradajky si narežeme jemne do kríža (len šupku). Keď voda vrie tak paradajky zalejeme. Necháme chvíľu vo vode, ony začnú pukať.

    Paradajky lúpané (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď šupka začne pukať, tak krásne vám šupka zíde dole a môžme použiť do jedla alebo aj keď robíme lečo, lebo niekto nemá rád šupky.

    Paradajky lúpané (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ide to ľahko a je to jednoduché.

Diskusia k receptu

huck
Dobra rada nad zlato! Ja tiež šupem- svokrina škola :)
vini55
Rozmaznanosť! Taká pekne stočená šupka z pradajky v leče no paráda.
ancicka
@vinis55 ,ja tiež do leča dávam nelúpané paradajky,ale sú rcp.kde niesú vhodná paradajky so šupkami.
pivonka
Rozmaznanosť - nerozmaznanosť, ja tiež šúpem, nemám šupky rada (pravda, okrem cheri :-))).
monnikk
ja robím lečo so šúpanými paradajkami lebo tie šupky neznášam :-))
jaja51
Jednoduchší spôsob je ošúpať paradajky škrabkou na zemiaky....
tinca
@ancicka ja tie šupky z rajčín usuším a požívam ich do slepačej polievky, dostane krásnu farbu. Takže nevyhadzovať!!!
tatranka
@tinca 1 s hviezdičkou.Presne tak robím so šupkami aj ja.No veľa krát na ne vo flaštičke zabudnem.
pivonka
Tinca, ty si dobrá gazdiná, keď všetko zužitkuješ, super. V sezóne dávam do slepačej polievky celú rajčinu, odkukala som si to ešte zamlada v Bulharsku.
duschko
Velmi dobry navod pre zacinajucichvarechacov a varechacky. Velmi rad by som videl, ako to cistijaja51 so skabkou. Neviem si to celkom dobre predstavit. Mozno ma ostrejsiu skrabku ako ziletta, alebo keramicku?
ancicka
@jaja51 ,Ja mám škrabku nerzovú a aj keramicku od nožou a skúšala som to ale to nieje lúpanie ako ked lúpeš uhorky.
@tinca ,mne tie šupky sliepky spapajú.
@duschko.ani keramicka neolúpe tak ako ked zaparím.
Dakujem vám za komentáre.
evilauri
@Duschko , tak to teda ani ja nechapem, ja supem paradajky s malym nozikom, ale so skrabkou? Nevedela som, ze aj to sa da???
hubata
Neošúpem predsa z rajčiny to najlepšie! Nešúpem ani domáce uhorky, jablka, hrušky ak to jeme čerstvé (pokiaľ to nejde napr. do koláča).
hviezdickaz
dobra rada nad zlato :))) ,ja to sice nerobievam,pretoze mne supky nevadia, ale myslim,ze vzdy sa to niekomu zide ...
garanco
@ancicka , ja tiež takto šúpem nielen pre rozmaznanosť, ale aj preto, že koža zachytila všetky tie postreky, aj keď už uplynula ochranná doba. Ten nápad @tinca je výborný, tiež som rozmýšľala, že tá šupa má takú peknú farbu, ale teraz už viem, čo s ňou.
evanaaa
Dobré je tie paradajky po sparení preliať studenou vodou - ochladia sa a aj šupka pôjde ľahšie dolu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia