Paradajky a cesto

mardo - fotkamardo, 1. februára 2012
Paradajky a cesto
Foto: mardo

Tak ma napadlo dat omacku pomodoro do listkoveho cesta a k tomu paradajkovo parmazanovy balzam na lyzicku. S bielym vinom. Co vy na to?

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks
4 ks
1 lyzicka
1 dcl
 čerstvá
3 platky
3 platky




Postup

  1. 1

    Poviem pravdu, listkove cesto som kupev, v obchode. Omajdu popodoro som si spravil nekomplikovane, tak ako aj omajdu potom ku kolacom alebo ako to cele nazveme. Salotka sa v panvici na olivovom oleji stretla s na kococky nakrajanym cesnakom, spolu sme ich orestovali a pridali oparene na drobno pokrajane paradajky bez supky. Osolit a okorenit, povarit tak dloho ako sa paradajkam raci s pomocou vyvaru, nech sa pekne vypari voda, trosku pamazanu, bazalka a hotovo. Tolko k zakladu na listkove cesto. Vyberieme z panvice pomocou naberacky a nechame odstat. To co nam ostalo v panvicke, este posypeme parmazanom a zahustime maslom. A mame omajdu ku kolacom na studeno.

    Paradajky a cesto - obrázok 1
  2. 2

    Listkove cesto trosku rozvalkame, natrieme nasou omajdou, ktoru sme si urobili a ktora nam trosku stala aby nebola tepla na ceste. Pokracujeme pridanim sunky a ementalu. Pripomina mi to pizzu. Vsetko zrolujeme, obalime alobalom a nechame odstat v ladnicke isty cas. Nech si to vsetko odychne.

    Paradajky a cesto - obrázok 2
  3. 3

    Nasu rolku vyberieme z chladnicky nakrajame, posypeme sezamom a oreganom, poukladame na papier na pecenie, ktory uz mame na plechu. Rovno do rury na 200stupnov, povedzme na pol hodinku. Treba si to odsledovat. Hovorim to podla mojej rury. Nuz a takto mi to cele vyslo.

    Paradajky a cesto - obrázok 3

Diskusia k receptu

renulienka
...mardo, no mnam;-), ale furt cakam na ten sluuubeny recept ,viiiis?;-))))))))))
marianne69
A ja mam doma 5 doma robenych listkovych ciest v mrazaku.Recept mi dala pani co vlastni uz 15 rokov pekaren,je bezkonkurencne, lepsie nikdy nejedla,fantazia.Takze uz viem na co jedno z nich pouzijem.Vdaka,za vyborny tip.
grandma
Tento recept už tu bol nič nové - nazvali to slimáčiky.
matata1
@mardo pomóóóc ja som ešte neraňajkovala, a to už som od 5.00 hod hore. 2-3 kúsky na raňajky si prosím. Kavčo mám uvarené...
tykadielko
Mardo - to by som si dala k dobrému vínku....super, páči sa mi receptík :-)
korbacik
... paráda! Aj ja robím podobné, ale miesto omajdy frknem trochu kečupu - však sa to nevolá lenivosť? Skúsim ju urobiť, určite je to veľký rozdiel, ukladám a už teraz sa teším. Šikovník si :)))
P. S. @matata1 , ja som už , chvalabohu, po raňajkách, ináč neviem, neviem...
matata1
@korbacik nie, to nie je lenivosť, nazývajme to radšej zaneprázdnenosť (znie to lepšie) :o)))
korbacik
.. ha, ha, fakt to znie lepšie, lebo žena popri pečení ešte aj niečo varí, nakladá do práčky, žehlí z práčky predošlej, napomína deti - čo našťastie nie je môj prípad, mám doma skoroosemnástku:) Ale aby som jej nekrivdila, aj ona sa zapája, len škoda, že najmä vtedy, keď nie som doma. Pekný deň:)
afataga
robievam velmi podobne len bez salotky, je to vyborne ku vinku, mas pravdu su vlastne take male zatocene akoze pizze
mardo
tak ma napadlo ako by to asi chutilo. viem ze uz davno existuju take recepty, to je jasne kazdemu, len som to chcel skusit k bielemu vinu.
sovka62
No, takéto recepty tu už naozaj boli, ale ak sa dobre pamätám, ani jeden s domácky pripravenou omáčkou. Ja kečup naozaj nemusím, ale na tento spôsob by som koláčiky skúsila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia