Paradajkový šalát s paprikovým tofu

martina34 - fotkamartina34, 23. januára 2010
Paradajkový šalát s paprikovým tofu
Foto: martina34

Tento recept posielam hlavne mojej mame. Často si telefonujeme a vymieňame recepty z delenej stravy. Nedávno chcela poradiť, čo urobiť z tofu. Kúpila ho Zobraziť celý popisTento recept posielam hlavne mojej mame. Často si telefonujeme a vymieňame recepty z delenej stravy. Nedávno chcela poradiť, čo urobiť z tofu. Kúpila ho a zdalo sa jej jednoduché len tak ho zjesť. Je veľa spôsobov, čo s ním urobiť. Toto je jeden z nich. Pripravíme si takto chutný bielkovinový obed, či večeru.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

8  ks
1  ks
3  PL
 podľa chuti
 štipka
2  PL
3  PL




Postup

  1. 1

    Nakrájame si na menšie kúsky paradajky, posolíme ich a necháme chvíľkú odležať. Medzi tým si nakrájame na pásiky paprikové tofu, ktoré je potreté s drveným cesnakom, takže dá šalátu príjemnú cesnakovú chuť. Zmiešame s paradajkami pridáme postrúhaný syr, šampiňóny, bazalku a citrónovú šťavu, premiešame a môžeme podávať.

  2. 2

    Tento šalát sa hodí ako príloha k zelenine pripravenej na pare, napríklad karfiol, kaleráb, hrubá červená paprika, mrkva, kel..... Alebo je veľmi chutný aj samostatne.

Diskusia k receptu

sovka62
Mama je určite človek pevnej vôle. Zjesť surové, neochutené tofu - to chce riadnu dávku sebazaprenia. Asi by som to nedokázala. Ja ho mám najradšej tepelne upravené, napr, okrenené, do červena opražné plátky, alebo ako obdobu praženice, kde na cibuľku namiesto vajec hodím rozdrobené tofu a pokvapkám sójovou omáčkou.
veronika353
Já mám ráda uzené tofu, nakrájím ho na plátky a obložím s ním celozrnný chleba nebo kaizerku natřenou Vetem a k tomu přidám pokrájené rajče a okurku.Chystám se vyzkoušet i tento recept,ale musím si sehnat to paprikové tofu.Neuzené jsem už viděla, ale toto ještě ne.
martina34
Tofu s chlebom pri delenej strave nejde dokopy. Tofu je bielkovina a chlieb je sacharid. To paprikové tofu nálokedy dostať, je možné si ho aj urobiť. Stačí obyčajné biele tofu a urobíme si naň marinádu z cesnaku, červenej mletej papriky, morská soľ a trošku olivového oleja.
58vlasta
Ja občas ako obmenu namiesto mäsa do rizota dám tofu. Aj polievku na spôsob guľášovej urobím z tofu.
sona18
Veľmi dobre je jesť tofu s ovocím,ja to mám rada s jahodami, dcéra zasa s pomarančom a nemusíte ho tepelne upravovať ani dochucovať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia