Paradajkový posúch so zeleninou a s kozím syrom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Umytú, očistenú a nakrájanú záhradnú zeleninu vložíme do nádoby. Dochutíme soľou, korením, balzamikovým octom a cukrom. Jemne premiešame a naservírujeme na tanier.
- Kozí syr deň vopred zaúdime v harmančeku – do nádoby pridáme piliny z dreva. Potom na to položíme mriežku, poukladáme syr a prikryjeme alobalom. Nádobu položíme na mierny oheň, a keď začne dymiť, stiahneme z ohňa a necháme postáť 2 – 3 minúty. Takto pripravený syr poukladáme na šalát.
- V miske zmiešame kukuričnú múku, vajce, soľ a korenie. Potom nakrájame sušené paradajky, cesnak a zamiešame do zmesi. Pred pečením zamiešame nasekanú petržlenovú vňať. Posúchy pečieme na tuku na platni alebo panvici. Paradajkové posúchy podávame so šalátom s kozím syrom.
|