Paradajkovo-smotanová polievka so zelenou fazuľkou

mariamka - fotkamariamka, 12. júla 2014
Paradajkovo-smotanová polievka so zelenou fazuľkou
Foto: mariamka

Dostala som zásobu strukovej fazuľky. Tak sa s ňou borím celý týždeň. Už sme mali na kyslo, s vajcom, s karé, ale túto polievku Zobraziť celý popisDostala som zásobu strukovej fazuľky. Tak sa s ňou borím celý týždeň. Už sme mali na kyslo, s vajcom, s karé, ale túto polievku som si vymyslela. A nesklamala. Doporučujem.

Suroviny

1 ks
2 PL
2 - 3 hrsť
1 ks
400 g
štipka
štipka
0,5 dl
150 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Nefotila som postup, veď polievka :) Na oleji /masle/ popražíme pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú fazuľku a zelenú papriku. Oprážame zo 5-10 minút.

  2. 2

    Zastrekneme bielym vínom, necháme alkohol odpariť, hneď pridáme lúpané paradajky a vodu podľa potreby. Osolíme, okoreníme, poprášime drveným bobkovým listom a tymiánom, jedna chilli pre chuť. Zakryjeme a varíme do zmäknutia fazuľky.

  3. 3

    V závere som pridala zátrepku z hladkej múky a sladkej smotany. Prevaríme, podávame, možno by boli vhodné krutóny alebo nejaká cestovina, nám stačilo takto, dobrú chuť :)

    Paradajkovo-smotanová polievka so zelenou fazuľkou - obrázok 3

Diskusia k receptu

eviana
@mariamka , veľmi zaujímavá polievočka, pekne skombinovaná, veru by som neodolala a hádam aj zo dva taniere zvládla ;) Ukladám ako peknú polievkovú inšpiráciu, isto na ňu príde rada, je v nej všetko, čo mám rada ;) 5*
tatranka
Takúto polievku nevarím,ale sa mi veľmi páči.Ingrediencie mám, na budúci týždeň vyskúšam.Uložená v kk. 5*
mijaita
@mariamka nemohla jsem si dnes vic pochutnat! Jak ses strefila! :-) Malinko jsem zmenila postup, protoze ja usmazenou cibulku lehce zaprasim moukou, pak zaleju teprve a rozmixuju. Jeste jsem tady pridala dve rajcatka. Pak lusky, sul, tymian, bobek a víno. Nakonec jeste cerstvy tymian a lahudka byla hotova! Jeste ze jsem ji musela vyfotit, jinak bch si oparila pusu jak jsem se nemohla dockat :-) Diky za uzasny recept, uz je v mych "topkach" polevkovych !


mijaita
Mam takove citronove chili, sedlo do polevky nesmirne. A priste misto papriky zelene dam osmazit na maslo kousek celeru. Ten je s rajcaty a tymianem take kamarad :-)
tiginko
pre mňa fakt veľmi lákavá polievka... @mijaita ty ako keby si ani češka nebola, ja teda mám české korene, a milujem Česko, ale oni varia oproti nám dosť fádne, bez vôní a výrazných chutí. Ich klasická kuchyňa pozná tak soľ, pepř a kmín. Ty si nejaká svetlá výnimka :-)
mijaita
@tiginko , ja bych rekla, ze je to u nas jak u vas. Jsou rodiny, zacyklene na bezne, ceske (slovenske) kuchyni, ktera opravdu pouziva takove to koreni bezne, u vas, pravda, stiplava paprika hodne casto, u nas ne, Cesi palive nemusi. No a pak jsou jedinci jako jsem ja, kteri radi vari a jedi meli moznost poznat kuchyne jinych zemi nejen z kucharek a zjistit, jak jsou ta jidla vnikajici a uplne jina.
elixir
Vyzerá a viem, že aj chutí vynikajúco :) Aj by som skúsila, len nemám fazuľku doma teraz. Cez týždeň snáď príde na radu. :)
radost
hmm..sa máte..ked už strúčky zbierate..:-)aj ja chcem..potom navarím..viem..chutí teplá... studená...i vlažná..bože..už som lačná..:-)
mariamka
Dievcence, dnes som mala perny den, po 5 h. sme dorazili na hotel a dako som tu rozçhodila tu wifinu zatial len na mobile ,, citam vas a mam radost ze sa polievka paci, ostala mladym d
mariamka
mladym doma :-D p. Mijaita taka pocta ze ste ju hned vyskusali, dakujem! Aj vsetkym za mile komenty,, uff utrpenie pisat cez mobil! Majte sa pekne. a posluchajte :-D
havino
zaujímavá, že fazuľková s paradajkami, nevarila som takú ešte a ked chcem opáčiť, musím si aj takú uvariť, pozdáva sa mi veľmi, ukladám nech nezabudnem a ty si teda pekne oddýchni
cesminaz
Mila @mariamka polievocka vyzera a znie skvelo ;-P uz mame aj vlastnu strukovu fazulku,takze tvoju polievocku urcite vyskusam ;-) Ale ja dam namiesto vina,zopar kvapiek jablkoveho octu..vdaka za receptik a ozvem sa s vysledkom :-)
mariamka
@kukulienka dobre si si vybrala :) chilli je samozrejme nepovinne a navrchu je co? balzamico? ja som dnes tiez robila rajcinovu, mila zhoda :) iba taku jednoduchu, na cesnaku, s mozzarelou, aspon mam prilezitost dat fotku :), dakujem ti, a iste pridas ten druhy pikantny chod, som zvedava :)

kukulienka71
Využívam posledné vlastné paradajky, ktoré videli slnko, a pripomínam túto vynikajúcu polievku, tentokrát aj s chili. Nám chutila aj s ražným chlebom:-)


1x haji
daniela15
výborná polievka, dávno sme si tak nepochutili na paradajkovej polievke :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia