Paradajkovo - malinový džem

Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a člen Gourmet klubu, 19. augusta 2012
Paradajkovo - malinový džem
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

500 g
500 ml
500 g
500 g, čerstvé
1 zväzok
1 ks




Postup

  1. 1

    Paradajky sparíme v horúcej vode na 10 sekúnd a ošúpeme ich. Potom ich pokrájame na kocky a vložíme do hrnca, v ktorom budeme variť džem.

  2. 2

    K nakrájaným paradajkám pridáme cukor, nasekanú mätu, čerstvé maliny a podlejeme minerálnou vodou. Postupujeme ako pri výrobe klasického džemu.

  3. 3

    Hotový džem prepasírujeme cez husté sitko, naložíme do pohárov a zavaríme. Čas zavárania závisí od veľkosti pohárov.

  4. 4

    Tip šéfkuchára: Staré mamy kompóty obracali po zavarení dolu viečkom. Má to svoj význam, na viečku sa urobí cukrový uzáver a zamedzí prístupu vzduchu, ktorý časom môže nastať.

Diskusia k receptu

martamm
Vladimír, tento džem určite uvarím. Som veľmi zvedavá na jecho chuť....
agora
ja si to teda neviem predstaviť....
sugarpop
Tak toto ma hneď zaujalo, musí byť výborný! Aj keď nie som veľký fanúšik džemov, tento by som určite rada vyskúšala.
fany007
Nahradila som maliny čarnicami, vynechala som minerálnu vodu, nakoľko paradajky mali šťavy až-až. Zatiaľ žal úspechy. Momentálne robím druhú a dvojitú dávku džemu ;)
lucylee
Robila som ho a presne som sa drzala receptu. Je to jeden z najuzasnejsich dzemov, ake som kedy jedla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia