Paradajkovo-bazalková omáčka na cestoviny

jenni - fotkajenni, 15. januára 2015
Paradajkovo-bazalková omáčka na cestoviny
Foto: jenni

Veľmi rýchla a predovšetkým chutná omáčka na cestoviny. Pokiaľ nemáte čas a máte hlad a chuť na teplú večeru, či obed, vyskúšajte. Spojenie paradajok Zobraziť celý popisVeľmi rýchla a predovšetkým chutná omáčka na cestoviny. Pokiaľ nemáte čas a máte hlad a chuť na teplú večeru, či obed, vyskúšajte. Spojenie paradajok a bazalky je dokonalé. Táto omáčka je moja obľúbená, ale ja mám rada v podstate všetko paradajkové na taliansky spôsob, tak sa nechajte aj vy nahovoriť a uvarte si rýchle pomodoro špagety podľa môjho receptu. www.dontbefakebakesomecake.sk

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
140 g
3 strúčiky
podľa potreby
podľa chuti
1 PL
1 ČL
podľa chuti
 (uvarené)




Postup

  1. 1

    Na oleji si opražíme očistené a prelisované strúčiky cesnaku, dávajte pozor, aby vám cesnak nezhnedol, potom zhorkne. K cesnaku pridajte paradajkový pretlak, najlepšie, ak máte domáci, osoľte a premiešajte. Po chvíľke pridajte cukor a znova premiešajte a nechajte pár minút variť.

    Paradajkovo-bazalková omáčka na cestoviny - obrázok 1
  2. 2

    Pokiaľ máte čerstvé paradajky, narežte si ich, vložte do hrnca a zalejte ich horúcou vodou, po pár minútach ich zlejte a prelejte studenou, koža sa vám bude lepšie dávať dole. Kožu z paradajok odstráňte a nakrájajte ich na malé kocky.

  3. 3

    Paradajky, ktoré sme si takto pripravili pridáme do hrnca, zakryjeme pokrievkou a necháme, aby pustili šťavu a zmäkli. Pokiaľ nemáte prístup k čerstvým a kvalitným paradajkám, čo bude asi v tomto zimnom období trochu náročnejšie, použite lúpané a krájané paradajky z konzervy. Vyberajte kvalitný produkt s dobrým zložením bez prebytočných surovín v zložení.

  4. 4

    Medzičasom si pripravte cestoviny

    Paradajkovo-bazalková omáčka na cestoviny - obrázok 4
  5. 5

    Čerstvú bazalku si nasekajte na menšie kúsky a keď máte paradajky zmäknuté, pridajte bazalku, premiešajte, podľa chuti dosoľte a pridajte čierne mleté korenie podľa chuti. Nakoniec už len premiešajte s uvarenými cestovinami. Nech vám chutí!

    Paradajkovo-bazalková omáčka na cestoviny - obrázok 5

Diskusia k receptu

eviana
Paradajky a bazalka, moja srdcovková kombinácia, krásne foto, skvelé chute :)
caterina
vyborny recept! skus pridat aj nadrobno nakrajanu cibulku ;)
micanela
robim si takuto omacku do zasoby ked su na trhu lacne paradajky - potom len vytiahnut z mrazaku a jedlo hotove
marikahr
aj moja oblubena omacka, tiez si ju robim do zasoby v lete ;-)
dnes som kupila semienka bazalky ... uz aby bola jar ;-)
timara
takéto cestoviny robievam aj ja, keď mi v lete dozrievajú cherry rajčiny na balkóne a ešte posypem parmezánom, pekné foto :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia