Paradajková z červenej kapusty

mariamka - fotkamariamka, 29. augusta 2013
Paradajková z červenej kapusty
Foto: mariamka

Už som to písala v komentároch, že som ju varila a príde mi ešte chutnejšia, než z bielej hlávkovej. Žiaľ, postup som nefotila, ale Zobraziť celý popisUž som to písala v komentároch, že som ju varila a príde mi ešte chutnejšia, než z bielej hlávkovej. Žiaľ, postup som nefotila, ale veď ani nebolo čo. Je to veľmi jednoduché.

Suroviny

1/2 hlávka
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
5-6 dl alebo pyré, paradajky v konzerve




Postup

  1. 1

    Kapustu pokrájame, postrúhame na rezance. Dáme variť tak akurát prikrytú vodou. Osolíme, okoreníme a porascujeme.

  2. 2

    Keď je už kapusta čiastočne dovarená, prilejeme paradajkový pretlak, ja mám môj domáci hustý zmrazený, dala som asi 6 dl, má to byť viac rajčinové ako vodové, tak sa nebojte. Isto sa dajú použiť kupované pretlaky alebo lúpané paradajky či iné polotovary.

  3. 3

    A už len chvíľku dovaríme, dosolíme, docukrujeme, dokyslíme. Na záver som zjemnila maslom. My máme radi kôpor, tak som dala a chutí to skvele.

  4. 4

    Taká pikoška, fotila som túto fotku a dala koštovať synovi, ktorý si práve ohrieval to kuracie soté. Napokon neodolal, dal si najprv túto chutnú polievočku. Nič svetoborné, ale výborná alternatíva, prajem dobrú chuť :)

    Paradajková z červenej kapusty - obrázok 4

Diskusia k receptu

izabella929
super nápad Mariamka),) veru z červenej kapusty som ju ešte nevarila...ešte pár rokov dozadu sa mi darilo vypestovať krásnu kapustu na záhrade...teraz z roka na rok je horšie, bez postreku to nejde..radšej nepestujem,.,,a keď kúpim červenú kapustu robím z nej šaláty a ako rpílohu k mäsu...
kecemis
Ja kapustu rad v kazdej podobe a farbe. Idem kupit a pripravit. Vdaka za vyborny napad.
mariamka
dakujem @Izabelka @Kecemis :) dala som to sem, ze aj mna to prekvapilo, trosku dlhsie sa varila, ale ziadna muka, cibula, zaprazka ... a vyborna chut,, vyskusajte,, niekedy naozaj v jednoduchosti je krasa :))
manya
vyskúšam, teraz s čerstvými paradajkami, máme bohatú úrodu, tak využijem.
antaia
... pri tejto polievke si vspominam na mamu a jej rychle, chutne polievky. Dakujem.
slavka2012
Joj,mnam! Takuto robievala moja prababicka kedysi davno, ked som bola este dieta, najcastejsie v pondelok a vyvarila v nej napriklad kacaciu kostru, ktora zostala po nedelnom obede:-).
eviana
@mariamka , mňaaaam... tá vyzerá skvelo a prudko žravo... ja som to vedela, že od Teba to musí byť fajnotka preveliká... a veru aj hneď by som si za tanier dala... tlieskam a nabudúce vyskúšam z červenej kapusty podľa Teba :)
mariamka
dakujem vam velmi pekne za dalsie komentare :)) tesi ma to a je to mile aj za taku jednoduchu polievku :)
marianne
@pariamka dakujem,skutocne vyborna podla mojej chuti,pridala so 1PL ovsenych vlociek na zjemnenie,radim, ku oblubenym.Jednoducha s skvela!


mariamka
@marianne nech to para tlaci :)) taku chut aj radost si mi urobila aj pobavila :) dakujem za vyskusanie, ovs. vlocky aj u nas teraz ficia, fotka krasna a farba skvela, diky!
marianne
no, nie je takej cervenej farby ako mas Ty,aj ked som dala ver-ci nie skoro 8dl domacej paradajkovej stavy-zavaranu flasu rajcin a 1/2 hlavky kapusty. Ale nema taku cervenu farbu,ako kupovany.Ci to niecim prifarbuju,Boh vie?...ale vyborna je,to sa rata:-)
mariamka
@radost vies pobavit :)) "dievcatko" zije a ma sa dobre :) tak dufam, ze chutila, my sme momentalne "prekapustovani", dnes bola fazula :)
pacik
Skvelá polievka, pridala som aj trochu vločiek. Budem variť častejšie :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia