Paradajková polievka

Paradajková polievka
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 3. februára 2011 9:11Ďalšie jeho recepty

Výborná klasika.... Je tisíc spôsobov a určite každý ju robí po svojom. Toto je ten náš receptík:-)

Suroviny

6
porcií
45-50
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Z oleja a hladkej múky si pripravíme zásmažku, zalejeme vodou. Pridáme cibuľu, celé nové a celé čierne korenie, klinčeky, bobkový list a varíme minimálne 30 minút. Vyberieme koreniny a pridáme pasírované paradajky, osolíme a zavaríme tarhoňu. Keď je tarhoňa uvarená, polievku okyslíme octom, alebo citrónovou šťavou, pridáme kryštálový cukor, mleté čierne korenie podľa chuti, mletú škoricu a bazalku. Prevaríme a podávame so strúhaným syrom.

2

Dobrú chuť:-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bazulienka, 3. februára 2011 o 12:58
    Ďakujem za tip .Akurát som dumala aku polievku urobiť vnúčatám.Paradajkovú ľúbia......


  • zuzik01, 3. februára 2011 o 14:08
    a tu cibulu v celku varit alebo sa prazi na oleji?


  • diabambulka, 3. februára 2011 o 16:39
    ahoj zuzik01, ako má kto rád, ja ju varím v celku a potom vyberiem ale je to dobré aj nakrájať ju a osmažiť na začiatku na oleji, zaprášiť múkou a zvyšok robiť podľa receptu:-)))


  • lyali, 3. februára 2011 o 21:27
    Veru ozaj výborná klasika na tisíc spôsobov. Ja zvyknem cibuľu tiež dávať vcelku a klinček zapichnem rovno do nej. Akurát nepoužívam už ocot. A miesto bazalky sušený tymián :-)


  • lyali, 3. februára 2011 o 21:27
    Veru ozaj výborná klasika na tisíc spôsobov. Ja zvyknem cibuľu tiež dávať vcelku a klinček zapichnem rovno do nej. Akurát nepoužívam už ocot. A miesto bazalky sušený tymián :-)


  • diabambulka, 4. februára 2011 o 14:48
    Vidíš mám aj voňavý tymián, tak na budúce to vymením za bazalku:-)


  • marienka44, 4. februára 2011 o 19:44
    @Diabambulka ,ja mam vlastný rajcinovy pretlak /stavu/ zavarenu v poharoch. Je len mierne osoleny, kysly. Preto by som ocot nepridavala. Okrem toho vraj ocot znizuje pocet cervenych krviniek a sposobuje anemiu. Vyhybam sa octu, vsade davam citron.stavu. :-)


  • diabambulka, 4. februára 2011 o 21:28
    marienka44, ďakujem za radu, to som nevedela o tych krvinkach ale vidite človek sa učí celý život a teraz uprednostním citrónovú šťavu:-)


  • hubata, 10. apríla 2011 o 10:38
    Tiež zaváram paradajkovú šťavu: aj s rôznymi obmenami napr. s paprikou a použijem ju v zime na plnenú papriku...... alebo s kapustou.


  • maartina, 18. apríla 2011 o 12:30
    dnes som ju varila podľa tvojho rcp ...je výborná :)


  • diabambulka, 18. apríla 2011 o 17:37
    prídem aj so synčekom veľmi ju máme radi :-)))
    som rada že ti chutí :-D


  • maartina, 19. apríla 2011 o 14:12
    to verím, i nám veľmi chutila ...manžel si i duplu dal :D


  • hubata, 11. júna 2011 o 09:22
    "rapadajková" vždy chutí ....


  • hajajel, 12. januára 2013 o 11:20
    teraz som ju robila podľa tvojho receptíku, je vskutku výborná...))) rcp som si už aj uložila, ďakujem


  • mattlu86, 26. februára 2013 o 15:05
    Mňaaaaaaam ! Výborná !


  • megi118, 3. augusta 2013 o 18:57
    práveže ocot zvyšuje počet červených krviniek.
    » referaty.atlas.sk/prakticke-pomocky/maturitne-otazky/5625...


  • hviezdickaz, 6. januára 2014 o 08:51
    Ahoj, tak dnes to bude moja paradajkova premiera,deti ma donutili ju varit,takze idem na to podla tvojho osvedceneho receptu :-) Dam ti vediet,ci mi ju odobria,vies,starka totizto robi najlepsiu pismenkovu na svete :-D


  • rosemari, 15. apríla 2014 o 15:14
    Dneska som ju vyskúšala a je výborná odo dneska len tento recept



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist