Paradajková polievka

Paradajková polievka
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 3. februára 2011 9:11Ďalšie jeho recepty

Výborná klasika.... Je tisíc spôsobov a určite každý ju robí po svojom. Toto je ten náš receptík:-)

Suroviny

6
porcií
45-50
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Z oleja a hladkej múky si pripravíme zásmažku, zalejeme vodou. Pridáme cibuľu, celé nové a celé čierne korenie, klinčeky, bobkový list a varíme minimálne 30 minút. Vyberieme koreniny a pridáme pasírované paradajky, osolíme a zavaríme tarhoňu. Keď je tarhoňa uvarená, polievku okyslíme octom, alebo citrónovou šťavou, pridáme kryštálový cukor, mleté čierne korenie podľa chuti, mletú škoricu a bazalku. Prevaríme a podávame so strúhaným syrom.

2

Dobrú chuť:-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • bazulienka, 3. februára 2011 o 12:58
    Ďakujem za tip .Akurát som dumala aku polievku urobiť vnúčatám.Paradajkovú ľúbia......


  • zuzik01, 3. februára 2011 o 14:08
    a tu cibulu v celku varit alebo sa prazi na oleji?


  • diabambulka, 3. februára 2011 o 16:39
    ahoj zuzik01, ako má kto rád, ja ju varím v celku a potom vyberiem ale je to dobré aj nakrájať ju a osmažiť na začiatku na oleji, zaprášiť múkou a zvyšok robiť podľa receptu:-)))


  • lyali, 3. februára 2011 o 21:27
    Veru ozaj výborná klasika na tisíc spôsobov. Ja zvyknem cibuľu tiež dávať vcelku a klinček zapichnem rovno do nej. Akurát nepoužívam už ocot. A miesto bazalky sušený tymián :-)


  • lyali, 3. februára 2011 o 21:27
    Veru ozaj výborná klasika na tisíc spôsobov. Ja zvyknem cibuľu tiež dávať vcelku a klinček zapichnem rovno do nej. Akurát nepoužívam už ocot. A miesto bazalky sušený tymián :-)


  • diabambulka, 4. februára 2011 o 14:48
    Vidíš mám aj voňavý tymián, tak na budúce to vymením za bazalku:-)


  • marienka44, 4. februára 2011 o 19:44
    @Diabambulka ,ja mam vlastný rajcinovy pretlak /stavu/ zavarenu v poharoch. Je len mierne osoleny, kysly. Preto by som ocot nepridavala. Okrem toho vraj ocot znizuje pocet cervenych krviniek a sposobuje anemiu. Vyhybam sa octu, vsade davam citron.stavu. :-)


  • diabambulka, 4. februára 2011 o 21:28
    marienka44, ďakujem za radu, to som nevedela o tych krvinkach ale vidite človek sa učí celý život a teraz uprednostním citrónovú šťavu:-)


  • hubata, 10. apríla 2011 o 10:38
    Tiež zaváram paradajkovú šťavu: aj s rôznymi obmenami napr. s paprikou a použijem ju v zime na plnenú papriku...... alebo s kapustou.


  • maartina, 18. apríla 2011 o 12:30
    dnes som ju varila podľa tvojho rcp ...je výborná :)


  • diabambulka, 18. apríla 2011 o 17:37
    prídem aj so synčekom veľmi ju máme radi :-)))
    som rada že ti chutí :-D


  • maartina, 19. apríla 2011 o 14:12
    to verím, i nám veľmi chutila ...manžel si i duplu dal :D


  • hubata, 11. júna 2011 o 09:22
    "rapadajková" vždy chutí ....


  • hajajel, 12. januára 2013 o 11:20
    teraz som ju robila podľa tvojho receptíku, je vskutku výborná...))) rcp som si už aj uložila, ďakujem


  • mattlu86, 26. februára 2013 o 15:05
    Mňaaaaaaam ! Výborná !


  • megi118, 3. augusta 2013 o 18:57
    práveže ocot zvyšuje počet červených krviniek.
    » referaty.atlas.sk/prakticke-pomocky/maturitne-otazky/5625...


  • hviezdickaz, 6. januára 2014 o 08:51
    Ahoj, tak dnes to bude moja paradajkova premiera,deti ma donutili ju varit,takze idem na to podla tvojho osvedceneho receptu :-) Dam ti vediet,ci mi ju odobria,vies,starka totizto robi najlepsiu pismenkovu na svete :-D


  • rosemari, 15. apríla 2014 o 15:14
    Dneska som ju vyskúšala a je výborná odo dneska len tento recept



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist