Paradajková polievka s mäsovými knedličkami

Majo Cehlár a Janko Matta
hotel Bankov v Košiciach, 27. júla 2014
Paradajková polievka s mäsovými knedličkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Polievka:
800 g
300 g (lúpané paradajky)
2 ks
3 strúčiky
1 ks
1 šálka
0,5 l
1 šálka
0,5 šálky
Mäsovo-mätové knedličky:
300 g
1 ks
3 strúčiky
3 ks
1 šálka
1 šálka
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji speníme šalotku, na plátky narezaný cesnak, bazalku, pridáme bobkový list, podlejeme vývarom a necháme na miernom plameni povariť. Medzitým sparené paradajky ošúpeme, pokrájame na kocky a odložíme nabok.

  2. 2

    Zo základu vyberieme bobkový list a zvyšok rozmixujeme ponorným mixérom. Vrátime späť na plameň a postupne vkladáme paradajky a pelaty. Prilejeme víno, ochutíme soľou, korením a cukrom. Povaríme a dochutíme podľa potreby.

  3. 3

    Mäsovo-mätové knedličky: Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, cesnakom, vajcami a ochutíme soľou, korením a nasekanou mätou. Dôkladne premiešame a vyformujeme knedličky, ktoré poprášime maizenou a fritujeme na rozpálenom oleji dozlatista. Knedličky potom vkladáme do polievky a dochutíme olivovým olejom a hoblinami parmezánu.

Diskusia k receptu

methi
Vyzera to velmi pekne. Ale jedna salka maizeny? Neviem si to predstavit. Lebo salka je napr. u mna taka ta velikaaa, ake este nase babicky mali. Hrncek beriem ako 200-250ml, ale aj tak sa mi to zda na 300g masa vela. No neviem, neskusala som, len nahlas premyslam.
katika13
skúšala som teraz v nedeľu, bolo to vynikajúce, chutilo celej rodine, použila som ale lúpané paradajky od podravky a tiež krájané od podravky trochu náročnejší, ale super recept!!
evanaaa
Nie je to síce tá moja klasická omáčka,a le aj tie guľky sú trochu iné, takže to aj tak beriem, je to akože skôr podľa talianskej kuchyne..... a tá šálka maizeny sa asi celá nepoužije, len sa v nej pováľajú tie guľky a ostatné sa odprace, aspoň si myslím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia