Paradajková paella s balkánskym syrom

baska5615 - fotkabaska5615, 11. októbra 2013
Paradajková paella s balkánskym syrom
Foto: baska5615

Dnes som mala chuť na niečo nové, tak som sa rozhodla, že si skúsim pripraviť paellu po svojom. Už som raz toto jedlo jedla Zobraziť celý popisDnes som mala chuť na niečo nové, tak som sa rozhodla, že si skúsim pripraviť paellu po svojom. Už som raz toto jedlo jedla v Španielsku, no s morskými plodmi. Vtedy mi to veľmi nechutilo, ale rozhodla som sa, že mu dám ešte jednu šancu :) Inšpirovala som sa jedným blogom o varení, no recept som si dosť pozmenila a prispôsobila svojim chutiam.

1
porcia
20 minút
príprava
13 minút
tepelná úprava

Suroviny

malý ks
1 ČL
1 PL
1/3 ks
1/2 strúčika
1 deci
6 ks




Postup

  1. 1

    Pokrájame si cibuľku a v hrnci na troške oleja a malinkej troške nakrájanej slaniny orestujeme. Pridáme cesnak a všetko necháme zmiešať.

  2. 2

    Do hrnca s cibuľkou a cesnakom pridáme uvarenú ryžu a paradajkový pretlak. Zalejeme vodou, pridáme soľ, tymián a necháme pod pokrievkou variť cca 10 minút.

  3. 3

    Ešte na teplú zmes dáme balkánsky syr a navrch pažítku. Jedlo môžeme podávať s paradajkami, chutí to ešte lepšie (: Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

micanela
s klasickou paellou to asi nema vela spolocne - ale mne tiez v Spanielsku vobec nechutila. toto je urcite lepsie.
hubata
Takéto jedlo by som uvarila vtedy keď by som išla umývať chladničku: zo všetkých zbytkov hodiacich sa k ryži by som vyrobila "ryžu so slaninkou".
mariamka
mne sa tie chute tiez pacia :) iste sa da polemizovat nad nazvom, ale to ja neriesim :) @baska len si daj do surovin "ryza varena" pre upresnenie.. si sikovna :)
iwuska
mila Baska, taketo paradajkove rizoto je urcite velmi chutne, dala by som si kedykolvek, ale s paellou ma spolocnu len ryzu a cast korenin, ale to nie v zlom. samozrejme, ze na celkom svete neexistuje len jeden druh a jedna najspravnejsia priprava paelly, ale napriklad objednat si jedlo s takymto nazvom v restauracii a dostat toto, tak by som bola celkom nahnevana :)
baska5615
s tým názvom máte pravdu, ďakujem za upozornenia :)

a ďakujem za všetky komentáre, či už kladné, alebo záporné :)
afataga
tiez si myslim, ze to nie je paella, ale moze to byt dobre
marianne
nech je to cokolvek,uvarila si to dobre,mne by to urcite chutilo:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia