Paradajková omáčka

redakcia - fotkaredakcia, 5. februára 2010
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
5 ks
4 zrnká
8 zrniek
3 PL
 štipka
4 KL
215 g
3 PL




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme na kocky nakrájanú cibuľku a pridáme na osminky nakrájané paradajky. Pridáme bobkový list, nové korenie, čierne korenie a osolíme. Chvíľku podusíme, pridáme kečup a bazalku a prípadne aj trochu vody. Zase chvíľku podusíme, pridáme cukor a worcesterskú omáčku a dusíme, kým z paradajok nezostanú len šupky.

  2. 2

    Môžeme pridať ešte trochu vody a precedíme. Medzitým si pripravíme múku a do pollitrového hrnčeka nalejeme smotanu, do ktorej za stáleho miešania prisypávame múku. Základ privedieme zase k varu a za stáleho miešania doň vlejeme smotanu s múkou.

  3. 3

    Stiahneme plameň a miešame, až kým začne omáčka bublať. Ak je hustá, zriedime ju mliekom alebo vodou podľa chuti. Ďalej miešame, až kým múka bude hotová a potom môžeme omáčku odstaviť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia