Paradajková omáčka - dobrá rada

diabambulkaDiabambulka, 36 ročná žena, Rajec, 10. januára 2011 20:21
Ďalšie jej recepty »

5-6
porcií
45 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Z oleja a hladkej múky si pripravíme zásmažku, ktorú zalejeme vodou.

  2. 2

    Nachystáme si gázu alebo obväz do ktorého následne zabalíme koreniny a previažeme gumičkou, alebo nitkou, ktorú používame pri varení.

    Paradajková omáčka - dobrá rada - obrázok 2
  3. 3

    Takto pripravené vrecúško s koreninami hodíme do vody a varíme minimálne 1/2 hodinu, aby sme dosiahli výraznú chuť korením v omáčke. Následne nemusíme nič cediť do ďalšieho hrnca, ani prelievať aby sme sa zbavili korenín, ale jednoducho vyberieme cibuľu a vrecko s koreninami a pokračujeme pri dorábaní omáčky.

    Paradajková omáčka - dobrá rada - obrázok 3
  4. 4

    Do omáčky pridáme paradajkové pyré, osolíme, okoreníme, dochutíme octom a cukrom. Kto má rád môže si celú omáčku dochutiť ešte nakrájanou čersvou bazalkou.

  5. 5

    Mäsové guľky : Mleté mäso dobre premiešame s ostatnými ingredienciami a dáme do druhého dňa odležať do chladničky (alebo aspoň na 3 hodinky). Vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v hladkej múke ( aby sa nám nerozvarili ) a dáme variť do omáčky. Dobrú chuť:-)))

ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist