Paradajková omáčka - Arrabiata (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tento rok sa mi urodilo vela paradajok. Kecupu som uz navarila dost. Hladala som na internete recept na nejaku paradajkovu omacku. Nasla som tento recet na omacku Arrabiata z cerstvych paradajok. Ak to nie je recept na orginalnu Arrabiatu, nazov urcite zmenim. Recept na tuto omacku som nasla tu http://www.youtube.com/watch?v=PAi_4OBAF6k

20 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umyte paradajky som dala do vriacej vody a povarila som ich tam asi dve minuty.
  2. Paradajky som schladila a osupala som z nich supky. 3/4 paradajok som posekala mixerom a 1/4 som roztlacila rukou.
  3. Cibulu som si tiez posekala mixerom na jemno.
  4. ...
  5. Do vacsieho hrnca som dala paradajkovu zmes, cibulu, roztlaceny cesnak, olej a susene chili. Omacku som varila na miernom ohni 45 minut. Obcas som ju premiesala, aby mi neprihorela.
  6. Po 45tich minutach som do omacky pridala nasekanu bazalku a sol.
  7. Omacku som varila este dalsich 30 minut. Ja som dala do omacky na koniec este 2 PL cukru. Pre mna bola trochu kysela. Horucu omacku som naliala do sklenenych poharov a viecka som dobre zatiahla.
  8. Omacku sme dneska vyskusali so zemiakovymi kroketami. Recept na tieto krokety som tiez pridala.