Paradajková kapusta

Paradajková kapusta
Foto: m0nika
m0nikaM0nika, recept pridal: 3. novembra 2010 10:10Ďalšie jeho recepty

Suroviny

5
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Nakrájanú kapustu dáme do hrnca, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a zalejeme trochou vody.

2

Dusíme takmer do mäkka.

3

Pridáme podľa chuti ocot a cukor, paradajkový pretlak a dodusíme.

4

Ak je kapusta veľmi riedka zaprášime hladkou múkou, pod pokrievkou necháme spariť, premiešame a hotovo. Najlepšia je trochu preležaná...

5

My robievame s opečenými špekáčikmi alebo párkami a s chlebíkom. Dobrú chuť! Pozn. redakcie: bez špekáčikov ide o vegetariánske jedlo :-)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marianne69, 3. novembra 2010 o 10:49
    Tomu receptiku som sa 2x prizrela,ci to nahodou moja mama nedala,robi navlas rovnaku bez spekacikov:-))))


  • jezibabka1, 3. novembra 2010 o 12:14
    mňam, robievam:)


  • evanaaa, 3. novembra 2010 o 16:53
    Aj ja tak robievam, a najlepšie mi k tomu chutí hovädzie na šťave. Alebo len tak, ale robím trošku viac šťavy do tej kapusty.


  • zdezda, 4. novembra 2010 o 06:07
    mňaaaaam, robila si ju už aj z červenej kapusty?(bielu som už všetku natlačila do suda)


  • m0nika, 4. novembra 2010 o 09:28
    zdezda, z červenej kapusty som ju ešte nerobila, ale myslím si, že sa tým nič nepokazí... keď vyskúsaš daj vedieť ako to dopadlo :-)


  • marienka44, 4. novembra 2010 o 11:10
    Pod kapustu nejde ziaden tuk, napr. olej?


  • m0nika, 4. novembra 2010 o 13:17
    Tuk nie, ja nerada mastím keď nemusím.


  • hanee, 18. apríla 2012 o 15:58
    ostala mi kapusta, idem to vyskusat, nejedla som to asi 25 rokov a pritom ako decko som toto jedlo milovala.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist