Paradajková kapusta

Paradajková kapusta
Foto: m0nika
m0nikaM0nika, recept pridal: 3. novembra 2010 10:10Ďalšie jeho recepty

Suroviny

5
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Nakrájanú kapustu dáme do hrnca, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a zalejeme trochou vody.

Dusíme takmer do mäkka.

Pridáme podľa chuti ocot a cukor, paradajkový pretlak a dodusíme.

Ak je kapusta veľmi riedka zaprášime hladkou múkou, pod pokrievkou necháme spariť, premiešame a hotovo. Najlepšia je trochu preležaná...

My robievame s opečenými špekáčikmi alebo párkami a s chlebíkom. Dobrú chuť! Pozn. redakcie: bez špekáčikov ide o vegetariánske jedlo :-)



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

8 komentárov k receptu
  • marianne69, 3. novembra 2010 o 10:49
    Tomu receptiku som sa 2x prizrela,ci to nahodou moja mama nedala,robi navlas rovnaku bez spekacikov:-))))


  • jezibabka1, 3. novembra 2010 o 12:14
    mňam, robievam:)


  • evanaaa, 3. novembra 2010 o 16:53
    Aj ja tak robievam, a najlepšie mi k tomu chutí hovädzie na šťave. Alebo len tak, ale robím trošku viac šťavy do tej kapusty.


  • zdezda, 4. novembra 2010 o 06:07
    mňaaaaam, robila si ju už aj z červenej kapusty?(bielu som už všetku natlačila do suda)


  • m0nika, 4. novembra 2010 o 09:28
    zdezda, z červenej kapusty som ju ešte nerobila, ale myslím si, že sa tým nič nepokazí... keď vyskúsaš daj vedieť ako to dopadlo :-)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 3 komentárov)
  • marienka44, 4. novembra 2010 o 11:10
    Pod kapustu nejde ziaden tuk, napr. olej?


  • m0nika, 4. novembra 2010 o 13:17
    Tuk nie, ja nerada mastím keď nemusím.


  • hanee, 18. apríla 2012 o 15:58
    ostala mi kapusta, idem to vyskusat, nejedla som to asi 25 rokov a pritom ako decko som toto jedlo milovala.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist