Paradajková kapusta

Paradajková kapusta
Foto: m0nika
m0nikaM0nika, recept pridal: 3. novembra 2010 10:10Ďalšie jeho recepty

Suroviny

5
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Nakrájanú kapustu dáme do hrnca, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a zalejeme trochou vody.

2

Dusíme takmer do mäkka.

3

Pridáme podľa chuti ocot a cukor, paradajkový pretlak a dodusíme.

4

Ak je kapusta veľmi riedka zaprášime hladkou múkou, pod pokrievkou necháme spariť, premiešame a hotovo. Najlepšia je trochu preležaná...

5

My robievame s opečenými špekáčikmi alebo párkami a s chlebíkom. Dobrú chuť! Pozn. redakcie: bez špekáčikov ide o vegetariánske jedlo :-)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marianne69, 3. novembra 2010 o 10:49
    Tomu receptiku som sa 2x prizrela,ci to nahodou moja mama nedala,robi navlas rovnaku bez spekacikov:-))))


  • jezibabka1, 3. novembra 2010 o 12:14
    mňam, robievam:)


  • evanaaa, 3. novembra 2010 o 16:53
    Aj ja tak robievam, a najlepšie mi k tomu chutí hovädzie na šťave. Alebo len tak, ale robím trošku viac šťavy do tej kapusty.


  • zdezda, 4. novembra 2010 o 06:07
    mňaaaaam, robila si ju už aj z červenej kapusty?(bielu som už všetku natlačila do suda)


  • m0nika, 4. novembra 2010 o 09:28
    zdezda, z červenej kapusty som ju ešte nerobila, ale myslím si, že sa tým nič nepokazí... keď vyskúsaš daj vedieť ako to dopadlo :-)


  • marienka44, 4. novembra 2010 o 11:10
    Pod kapustu nejde ziaden tuk, napr. olej?


  • m0nika, 4. novembra 2010 o 13:17
    Tuk nie, ja nerada mastím keď nemusím.


  • hanee, 18. apríla 2012 o 15:58
    ostala mi kapusta, idem to vyskusat, nejedla som to asi 25 rokov a pritom ako decko som toto jedlo milovala.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Pastierska kapsa
Do poroty ľubľanských medzinárodných konkurzov vína chodím už viac ako tridsať rokov. Spoznal som tam veľa znalcov skvelých vín i jedál.

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 19/2015: Jar na tanieri Jar na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 7. mája v denníku Pravda.


TOPlist