Paradajková kapusta s fašírkou

zlota1 - bez fotkyzlota1, 6. mája 2015
Paradajková kapusta s fašírkou
Foto: zlota1

Toto jedlo varila mamina pomerne casto keď som bola malá.Milujem ho dodnes

6
porcií
60 minút
príprava
60*45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
1 fľ.
Na fašírku:
500 g
2 ks
2 ks
1 pl
1 ks
2 - 3 strúčiky
 (alebo mlieko)




Postup

  1. 1

    Najskor si zarobíme fašírku.Pečivo pokrájame a zalejeme horúcou vodou,alebo mliekom,aby zmäklo.Scedíme a dame do misky,pridáme mäso,vajcia,koreniny,horčicu a cibuľu nakrájanú nadrobno a pretlačený cesnak.Zmiešame na kompaktnú masu.Vymastíme si plech alebo formu a fašírkovú zmes upravíme do tvaru rolády a upečieme.

  2. 2

    Medzičasom si nakríjame alebo nastríhame hlávkovu kapustu,menšia hlávka stačí,na tenke slížiky.Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji,alebo masti.Pridáme kapustu,zalejeme pasírovanymi paradajkami,alebo pretlakom a vodou tak,aby bola všetka kapusta ponorená,pridáme koreniny,soľ a uvaríme domäkka.Dochutíme cukrom,zahustíme zátrepkou s hl.múky a podávame s upečenou fašírkou a chlebom.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

rea1
aj u nás sa to varievalo a varím to aj ja. len nezahusťujem múkou, radšej podlejem iba štipkou vody (alebo aj nie) a paradajkový pretlak či passatu nechám odvariť na požadovanú hustotu. je to stará, overená a obľúbená klasika. :-))
zolik
tiez nezahustujem, namiesto majoranu davam rascu a varim bez bujonu. u nas sa toto oblubene jedlo vola "cervena" kapusta. a najradsej ju mame s ciganskou kotletou a krajcom chleba. stara dobra klasika, vdaka za pripomenutie.
1x zlota1
rea1
@zolik , samozrejme, že bez bujónu a majoránky, to som si ani nevšimla, čítala som rovno postup, veď suroviny poznám :-))) väčšinou k tomu robím "šúľané" fašírky, nie vcelku a - nechcela som zo seba robiť koňa - u nás tomu tiež hovoríme červená kapusta. len som mala pocit, že by sa niekto hneď odbavil na tom, že či neviem, čo je to červená kapusta. si odvážna žena. :-))
jarik
Toto jedlo som zbožňoval. Hoci všetci nadávali na školskú kuchyňu, tam to varili fantasticky - len namiesto fašírky dávali perkelt.
garanco
Ja mám na toto jedlo tie najhoršie spomienky, nie zo školy, ale z kuchyne mojej milej krstnej mamy:-))), nechuť pretrvala až podnes, no možno sa ju raz odvážim uvariť, preto si Tvoj recept uložím do kk .
evanaaa
Paradajkovú kapustu má rád môj muž, ale nie s fašírkou, ale s mäsom na šťave, ako spomína aj @jarik , tak chutí aj mne. Robím ju skoro tak isto, len korenie dávam mleté, nie celé, bez bobk. listu ale s rascou, tá do kapusty patrí.
garanco
Tak - dnes som sa odvážila uvariť kapustu podľa Teba a chutilo!,
podávala som s brav. perkeltom, určite zas niekedy uvarím...
2010
@Zolik (7.5.2015 14:35)
trochu pomenene, kapustu som mal bielu spicatu, takze cela priprava a varenie bolo
hotove za 30 minut. Bez muky a kombinacia paradajkoveho dzusu a cerstvych paradajok.



1x haji