Praženica s paprikou

Papriky s vajíčkom (fotorecept)

Autor receptu: danja301

Horúce letné dni nás nabádajú skôr k leňošeniu a ja ponúkam receptík, ktorý ani zďaleka nemôže konkurovať kulinárskym skvostom tu na Vareche, ale na Slovensku som sa s ním napriek jeho jednoduchosti nikdy nestretla a tu v Macedónsku je spolu s ovčím syrom, domácim chlebíkom súčasťou rýchlych letných obedov. Napriek a možno práve kvôli svojej extrémnej jednoduchosti je neuveriteľné chutný a na jeho prípravu Vám stačia 4 suroviny a pár minút.

2
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si zelené papriky, množstvo neuvádzam, lebo som ich odtrhla ráno v záhrade, ale podľa odhadu je to asi pol kila. Množstvo si každý prispôsobí a to moje vystačilo pre dve normálne porcie.
  2. Umyjeme a pokrájame si ich na takéto kúsky, polejeme olivovým olejom a za občasného miešania popražíme. Ak obsahujú veľa jadierok, spolu s vnútornými hlúbikmi je potrebné ich vyčistiť, lebo jadierka majú tendenciu prihorievať.
  3. Keď ich máme v takejto konzistencii, sú pripravené na ďalší krok.
  4. Na dané množstvo papriky nám postačia 4 vajíčka, ktoré rozmiešame a osolíme. Pridáme k paprikám a za stáleho miešania postupujeme ako pri praženičke tak, aby sme ich nenechali v tomto procese príliš dlho, lebo jedlo bude suché. Vyskúšame, či sme pridali dostatok soli a poprípade môžeme podľa chuti pridať aj mleté čierne korenie.
  5. Možno jedlo nevyzerá vábne, ale kombináciou týchto surovín to ináč ani nejde:) Stojí za to ho však vyskúšať. Dobrú chuť!;)