Praženica s paprikou
Praženica s paprikou

Papriky s vajíčkom fotorecept

danja301 - fotkadanja301, 28. júla 2017
Papriky s vajíčkom (fotorecept)
Foto: danja301

Horúce letné dni nás nabádajú skôr k leňošeniu a ja ponúkam receptík, ktorý ani zďaleka nemôže konkurovať kulinárskym skvostom tu na Vareche, ale na Zobraziť celý popisHorúce letné dni nás nabádajú skôr k leňošeniu a ja ponúkam receptík, ktorý ani zďaleka nemôže konkurovať kulinárskym skvostom tu na Vareche, ale na Slovensku som sa s ním napriek jeho jednoduchosti nikdy nestretla a tu v Macedónsku je spolu s ovčím syrom, domácim chlebíkom súčasťou rýchlych letných obedov. Napriek a možno práve kvôli svojej extrémnej jednoduchosti je neuveriteľné chutný a na jeho prípravu Vám stačia 4 suroviny a pár minút.

2
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

500 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si zelené papriky, množstvo neuvádzam, lebo som ich odtrhla ráno v záhrade, ale podľa odhadu je to asi pol kila. Množstvo si každý prispôsobí a to moje vystačilo pre dve normálne porcie.

    Papriky s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyjeme a pokrájame si ich na takéto kúsky, polejeme olivovým olejom a za občasného miešania popražíme. Ak obsahujú veľa jadierok, spolu s vnútornými hlúbikmi je potrebné ich vyčistiť, lebo jadierka majú tendenciu prihorievať.

    Papriky s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď ich máme v takejto konzistencii, sú pripravené na ďalší krok.

    Papriky s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na dané množstvo papriky nám postačia 4 vajíčka, ktoré rozmiešame a osolíme. Pridáme k paprikám a za stáleho miešania postupujeme ako pri praženičke tak, aby sme ich nenechali v tomto procese príliš dlho, lebo jedlo bude suché. Vyskúšame, či sme pridali dostatok soli a poprípade môžeme podľa chuti pridať aj mleté čierne korenie.

    Papriky s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Možno jedlo nevyzerá vábne, ale kombináciou týchto surovín to ináč ani nejde:) Stojí za to ho však vyskúšať. Dobrú chuť!;)

    Papriky s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

farbuska
My sme to doma robievali odjakživa - je to naozaj veľmi chutné.
Vďaka za pripomenutie.
danja301
Skutočne? Ja som sa s tým na Slovensku nikdy nestretla , v každom prípade ,kdekoľvek sa to pripraví ,ľuďom to chutí....:)
kimlo
Lečo bez rajčín... také robievala moja mamka otcovi lebo nemal rád rajčiny.. :-)
farbuska
Áno, akurát olej sme zvyčajne používali iný ako olivový. Často sme to v lete mávali ako neskoré víkendové raňajky.
kukulienka71
moje najobľúbenejšie letné raňajky:-) podusenú papriku aj sterilizujem a v zime len hodím vajíčka k tomu. Mňam!
1x martau
evanaaa
Tiež som robievala praženicu s paprikou, tak nám chutí, ale aj s cibuľkou.......papriku aj cibuľu som popražila na oleji alebo masti do mäkka a na to vajíčka, je to dobrá papanica.
cesminaz
Aj moja mama zvykne robit,je to velmi chutne.Občas prihodila na obmenu aj zo 2pokrajane zemiaky :-)
aroooo
Podobne pripravená paprika s vajcom bola otcova špecialita s menšími zmenami: na troche oleja opiekol na drobno pokrájanú slaninu, cibuľu, potom pridal pokrájanú papriku, soľ, MČK,trochu rasce, podusil, zalial rozšľahanými vajcami, až sa to spojilo, odstavil, pokvapkal octom, k tomu chlieb , mňam....
janetinka
toto jedlo mám rada celoročne, najradšej však v lete, keď majú papriky skutočnú chuť. myslím, že je to celkovo obľúbené jedlo na štýl praženice s paprikou. papriku krájam na menšie kúsky a je jej v jedle menej, ale rada to vyskúšam podľa teba a paprike dám viac priestoru :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia