Papriky s rozpečeným kozím syrom a dresingom s píniovými orieškami (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Po dovolenke s výletom na francúzsku Korziku, kde som si dala šalát s grilovaným kozím syrom, som sa do tejto pochúťky priam zamilovala:)) A tak sa doma snažím aspoň pomocou chutí vrátiť sa tam, kde bolo tak krásne:) a vyčarovať z rôznych druhov kozieho syra všelijaké dobroty. Ponúkam vám jednu z nich:) Kozí syr perfektne dopĺňa dresing s opraženými píniovými orieškami, a keď si k tomu dáte čerstvú bagetu a pohár bieleho či rosé, chutná a ľahká večera je na svete:) "Recept do súťaže s McCain"

1-2
porcia
10 minút
príprava
20/5 minút
na 200/300 gril °C

Postup

  1. Suroviny:
  2. Najprv som nachystala len jeden druh syra, potom som si to však rozmyslela, a vybrala som ešte ďalší druh s bielou plesňou na povrchu.
  3. Papriky som prekrojila pozdĺžne a očistila od jadrincov . Na panvicu s troškou olivového oleja som dala papriky mierne zhnednúť na rezoch.
  4. Medzitým som si dala opekať na suchú panvicu aj píniové oriešky. Na dresing som vňať nasekala najemno, vytlačila citrónovú šťavu, pretlačila cesnak a všetko zmiešala aj nakrájanou čili papričkou zbavenou semienok. Podľa chuti som osolila a okorenila čerstvo namletou soľou aj korením.
  5. Opražené oriešky som tiež pridala do dresingu.
  6. Papriky sa po pár minútkach opiekli.
  7. Do nich som poukladala nakrájaný syr, a dala do rúry na 20 min na 200 st.
  8. Po 20 minútach som zapla gril a 5 minút dogrilovala. Podávala som poliate dresingom a s čerstvou bagetou.