Paprikovo-smotanové kuracie prsia

katka0109 - bez fotkykatka0109, 18. septembra 2014

Tento recept mám z jednej nemeckej stránky...mäsko po upečení je vynikajúce a úplne sa rozpadá..príprava je tiež jednoduchá...odporúčam vyskúšať...

4
porcie
15-20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
1 ks
1 ks
1 ks
3-4 strúčiky
1 ks sušená
1 téglik
1 téglik
1 ČL
125 ml
1 PL červená
1 ČL
100 g




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, usušíme, osolíme a poprášíme mletou paprikou z oboch strán a dáme do zapekacej misy naukladané tesne vedľa seba. Papriku zelenú aj červenú zbavíme jadierok a nakrájame na tenké pásiky a poukladáme na mäso.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame na pásiky a opražíme v panvici na oleji. Pridáme sušenú chilli papričku a pretlačené strúčiky cesnaku. Primiešame sladkú mletú papriku aj šiplavú mletú papriku a paradajkový pretlak, poriadne premiešame, zalejeme pripraveným bujónom a necháme spolu prevrieť. Na záver prilejeme obe smotany a pridáme trochu soli. Touto omáčkou zalejeme mäso. /malo by byť celé pokryté omáčkou/.

  3. 3

    Posypeme syrom a pečieme cca 30min na 180 stupňov. podávať najlepšie s ryžou, ale je výborné aj so zemiakmi, či čerstvo upečenou bagetou. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia