Cícerový šalát
Cícerový šalát

Paprikovo-cícerový šalát fotorecept

eldina - fotkaeldina, 10. apríla 2018
Paprikovo-cícerový šalát (fotorecept)
Foto: eldina

Už dlhšie som mala v špajzi papriky v oleji a dnes mi napadlo, ako ich trochu inovovať, inšpirovaná Balkánom :).. Na Balkáne sa Zobraziť celý popisUž dlhšie som mala v špajzi papriky v oleji a dnes mi napadlo, ako ich trochu inovovať, inšpirovaná Balkánom :).. Na Balkáne sa povie cícer leblebija alebo slanutak... takže ak budete na dovolenke niekde na Balkáne a toto slovo uvidíte v jedálnom lístku, určite skúste jedlá z cíceru.

10 minút
príprava

Suroviny

podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Cícer namočiť na 24 hodín do vody, potom scediť a chvíľu povariť (max. 20 minút, pozor, aby sa nerozvaril). Pokrájať papriky v oleji, nakrájať na drobno cesnak, pažítku a všetko to pridať ku cíceru. Použiť môžte aj cícer z konzervy, len ho omyť a hneď môžte použiť.

    Paprikovo-cícerový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zaliať nálevom z paprík a prípadne ešte dochutiť soľou, octom.. podľa toho, ako kto má rád. Dať do zaváraninovej fľaše a dať do chladničky schladiť... podávať ku mäsu, prípadne k jedlám, ktoré máte radi s niečím kyslím.

  3. 3

    Šalát sa dá urobiť aj z opečených paprík - najlepšie sú kapie, ktoré majú aj po opečení a ošúpaní dostatok dužiny. Nabudúce skúsim aj to. Stačia 3 - 4 kusy. Potom už len pridať trochu olivového oleja, soľ, korenie a ocot.

    Paprikovo-cícerový šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do prípravy zadám čas akoby som robila z cíceru z konzervy, ľahšie sa mi určuje čas prípravy (to namáčanie a chvíľa varenia sa ťažko zadáva), v recepte som udala prísady podľa potreby, lebo je jedno koľko čoho dáte..

Diskusia k receptu

haji
Zelenina se zeleninou se snoubí mile, tvůj recept je jednoduchý a chutný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia