Papriková tvarohová natierka

mijaita - fotkamijaita, 20. októbra 2014
Papriková tvarohová natierka
Foto: mijaita

Rychlá, jednoduchá, chutná

Suroviny

1 vanička
1 PL




Postup

  1. 1

    Tvaroh vaničkový je poměrně řídký, dobře se do něj vpracuje paprika i cibule. Odložíme na chvíli do ledničky aby se chutě dobře propojily. Nic jiného k dokonalosti není potřeba.

  2. 2

    K pomazánce jsem upekla 2 ciabatty s chia semínkama.

Diskusia k receptu

mijaita
@kukulienka ja ji neznala takhle. Doma delala mama z dusiveho tvarohu a malo papriky. Tahle je mnohem lepsi!
registrovana
Technologický postup receptu?
Ako si tam tú papriku a cibuľu "vpracovala"??
Nie je tam cibuľu vidieť, iba prepaprikovaný tvaroh.
Vyzerá to riedke, predpokladám mixér.






mijaita
@registrovana tvaroh vanickovy z Lidlu je ridsi, papriku mam madarskou, je hodne cervena a cibulka je hodne nadrobno. Do misy vse, zamichano dukladne a prendano do misky servirovaci. Tecka.
svedka
No tak ked je v surovinach cibula nakrajana nadrobno,asi ju nakrajala nadrobno.Snad sa tu nemusi do detailu opisovat,ci to zamiesala rucne alebo mixerom???Vanickovy tvaroh je jemny,ak niekto nevie.Toto co sa tu uz robi na tejto Vareche,hladame chyby uplne vsade.Pomazanka je fajn,nostalgia :)
mijaita
@svedka ano, nostalgie, protoze jsme si zvykli jidla prekombinovavat. Ja mam rada jednoduchost a tuhle pomazanku dela moje jedna kamaradka, ktera nic cizokrajneho nevari. Ja take hodne varim jednoducha jidla, ktera sem ani nepridavam, jiste tu budou. Ale ta pomazanka mi nedala. Delala jsem ji pro spolecnost a zmizela jak para z hrnce :-)
zolik
@mijaita takuto pomazanku sme si robievali ako studenti so soletkami. V jednoduchosti je chut a krasa. @svedka mas pravdu - nostalgia - casy studentske
obor123
ja túto pomazánku robím rovnako ,len pridávam ešte rascu (kmín) . To k tomu pridá zaujímavú chuť .
alex37
u nás ju robieval pravidelne náš tatino, nedeľa bola jeho dňom na prípravu raňajok, cibule v nej bolo hodne a veľmi na drobno a predsa sme si niekedy ešte tenké krúžky červenej cibule dali zvlášť na vrch :-)
tiež dával len soľ, papriku a cibuľku.
mijaita
@all ano, vsichni ji zname, ale kdy jsme ji delali naposledy? Ja vubec, protoze ta doma, co dusila, byla dobra, ale v zapalu stovek receptu jsem si na ni ani nevzpomnela. Az kamaradka pripomnela. @alex37 zkusim, tahle rozhodne nebyla posledni, diky!
katka78
@mijaita takúto nátierku mám rada, ale mám otázku k tým chia semienkam v ciabatte. Ako sa správajú pri pečení, nezoberú tomu cestu vlhkosť? Alebo ju naopak v ňom udržujú? Totiž chia semienka pri kontakte s vodou vlhkosť naberú a zväčšia svoj objem, tak si to neviem predstaviť ako sa správajú v ceste. Ja som ich zatiaľ vždy len pila (1lyžička v pohári vody). Ďakujem.
mijaita
@katka78 delam testo v pekarne, v urcite casti hneteni jsem je tam nasypala s pytlíku a vic jsem je neresila. V hotovych ciabatkach byla velice prijemna, tak obcas malinko krupla. Tak nezne :-) A testo vidis na řezu. Rada pouzivam jen jeden druh seminek a chia se mi osvedcila.
katka78
@mijaita , však to, že v reze vyzerá úplne OK :-) Ja to teda najbližšie vyskúšam, si ma presvedčila aj tým nežným chrumkaním :-) A ešte raz ďakujem za odpoveď, pekný deň!
afataga
poznam, velka dobrota, davam aj pazitku, dobre aj z bryndze, zas ine, ani bageta nevyzera najhorsie :-)
mijaita
@afataga jenze ja bryndzovu delam jak vis, podle jedne kamaradky slovenske a to jest bez papriky. A mam hned dve pomazanky :-) Šmytlík nedávám, to už je další chuť. Nicméně mas povolení si tam dat co chces :-)
cesminaz
Tiez takto tvarohovu pomazanku nepoznam :-) ale moze byt chutna.Krasne foto ;-P
elixir
Krásna nátierka, ďakujem za pripomenutie, veľmi chutná...
Mamička robieva aj jej rozšírenú verziu - pridá na drobno nakrájanú papriku k tomu, mladú cibuľku, prípadne aj redkvičky... tak to chrumká, až sa človek oblizuje za ušami... :) A pre jedákov mäsa pridáva aj na drobno nakrájanú šunku.
Toľko variácií na takúto nátierku, no už to začína, ochvíľu bude zo mňa bernardín. :)
mijaita
@elixir a to je presne to, o cem jsem nahore psala. Natierka je vyborna pro svoji jednoduchost. Se sunkou, nedej boze s redkvickama bych ji nechtela. To uz se da udelat zas uplne jina pomazanka. Treba s lucinou, s labnehem, neochucenym tvarohem, protoze zase ty redkvicky tomu daji tu uzasnou chut. Jedine co se mi libi, pridat malilinke kousky cervene papriky. To zkusim, ta s tim koresponduje. Mam rada konstruktivni komentare a diskuze !:-)
jarunka
Krasne foto, to je domaci chlebik? Velmi chutna a pri tom jednoducha pomazanka. Ako deti sme ju mali casto, teraz velmi malo, musim sa vratit k takymto jedlam.