Papriková nátierka

andrealack - bez fotkyandrealack, 7. augusta 2015

V jednoduchosti je sila! Tento recept je jednoduchý a výborný. Je vhodný na topinky, vajíčka, k párkom, klobáskam .......... jednoducho u nás sa dáva skoro ku Zobraziť celý popisV jednoduchosti je sila! Tento recept je jednoduchý a výborný. Je vhodný na topinky, vajíčka, k párkom, klobáskam .......... jednoducho u nás sa dáva skoro ku všetkému.

15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 kg
2 kg
200 g
10 PL
4 PL
3 dcl
1 dcl
1 ČL
2 ks




Postup

  1. 1

    Očistenú na veľké kusy pokrájanú cibuľu vložíme do veľkého hrnca s olejom. Chvíľu popražíme, potom pridáme očistenú na veľké kusy pokrájanú kápiu, cukor, soľ, pálivú omáčku IGUANA , pretlak a ocot a varíme úplne do mäkka cca 2 hodiny.

  2. 2

    Po uvarení odstavíme zo sporáka a rozmixujeme ju úplne do hladká. Pre dokonalosť Vám odporúčame pomazánku prepasírovať cez sitko a všetky zvyšky, ktoré sa nedajú poriadne rozmixovať, ostanú v sitku. Skúste ju a vôbec sa nebojte dochutiť ju podľa vašich chutí, či už pridať pálivej omáčky, soľ alebo cukor.

  3. 3

    Takto dokonale prepasírovanú pomazánku sterilizujeme v malých pohároch. Odporúčame ju variť z dvojitej dávky. Zvykne sa rýchlo zjesť.

Diskusia k receptu

kimlo
Dnes som robil niečo podobne, Pikant, bez pretlaku a tej pálivej omáčky, miesto kapie som použil normálnu pálivú červenú papriku... A pomlete na masovom mlynčeku, bez pasirovania...
afataga
robievam podobne, ale miesto pretlaku davam paradajky a ja na 2kg paprik davam 20 chilli papriciek, nepasirujem
1x vini55
vini55
Ja robím len z ugrilovanej papriky, ale v tomto čase sedieť pri grile mi príde trochu mešuge....
amilka2
Robievam podobnu...ale varím kratšie...ponornym mixerom rozmixujem uz za 20min...nepasirujem..
garanco
Robím podobne, bez paradajok - ale páči sa mi to Tvoje s paradajkami - , ( môj recept sa volá papriková pasta a synáčik mi ešte dávno potajomky dokreslil k názvu zubnú kefku s natlačenou pastou, odvtedy sa pri jej realizácii usmejem) . Doplním si recept podľa Teba, len nie taký pálivý:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia