Paprikáš zo sumca

Paprikáš zo sumca so sedliackymi haluškami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Filety zo sumca nakrájame na kocky, okoreníme, osolíme a osmažíme na masle. Potom ich vyberieme a dáme bokom.
  2. Nakrájame cibuľu, papriku, paradajky a cesnak. Cesnak s cibuľou osmažíme a posypeme červenou paprikou a rascou, pridáme pokrájanú zeleninu a dusíme do polomäkka.
  3. Potom pridáme predsmaženého sumca a zalejeme smotanou. Necháme prevariť, prípadne dohustíme múkou.
  4. Halušky: Pripravíme polohusté cesto z múky, vajca a soli. Cesto cez haluškár hádžeme do vriacej osolenej vody. Po vyplávaní na povrch halušky vyberieme a premiešame s maslom a tvarohom. Podávame k paprikášu.