Paprikáš z hlivy

redakcia - fotkaredakcia, 26. júla 2009
Paprikáš z hlivy
Foto: michsamant

Fotku k vyskúšanému receptu dodala používateľka Varechy @michsamant. Ďakujeme! :-)

Suroviny

300-350 g
2 ks
1 ks
3 KL
1 KL
250 ml
2 strúčiky
1 PL




Postup

  1. 1

    Na tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú nakrájanú hlivu a 10 minút podusíme.

  2. 2

    Zmes osolíme, okoreníme, pridáme na drobné kocky nakrájaný zemiak, zalejeme asi 1 l vody a uvaríme. V smotane rozhabarkujeme hladkú múku, rozotrený cesnak a zahustíme ňou hlivy.

  3. 3

    Paprikáš dochutíme niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy a podávame s chlebom alebo s knedľou, ale v tom prípade do paprikáša nepridávame zemiak.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia