Paprikáš z hlivy ustricovitej

Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 24. júna 2012
Paprikáš z hlivy ustricovitej
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
150 g
100 ml
0,05 g
150 ml
100 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Hlivu umyjeme a pokrájame na rezance. Na rozpálenom oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu do zlatista.

  2. 2

    Pridáme hlivu ustricovitú, papriku, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme asi 20 minút.

  3. 3

    Paprikáš zahustíme múkou rozšľahanou v mlieku a nakoniec pridáme smotanu.

Diskusia k receptu

danda3
Moje obľúbené jedlo, mäsový paprikáš veru nemusím.
micanela
Nikdy som moc nevedela co s hlivou - uz viem a skusim. Vdaka a krasny den.
graveli
vyzera to celkom dobre... len da sa to zahustit aj niecim inym nez mukou? a aku prilohu k tomu doporucujete?
bozulka
@graveli , dá,ale už to nebude ono.Ja mám rada k tomu knedlu alebo cestovinu rôzneho druhu.
denda6
dnes som ho navarila a môžem len potvrdiť, že takýto paprikáš je vynikajúci
amelie
Tento paprikáš robím rovnako, len bez múky a mlieka, namiesto toho dávam šľahačkovú smotanu, tá ho dokonale zahustí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia