Paprikáš z hlivy ustricovej (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Z húb sme si veľmi obľúbili hlivu ustricovú.Je zdravá,teraz už aj ľahko dostupná.Pomaly zamieňam túto hubu pri varení a nahradzujem za akékoľvek mäso.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. 500 g hlivy si umyjeme.
  2. Pokrájame ako kúsky mäsa.
  3. Rozohrejeme si maslo alebo olej a pridáme nakrájanú svetlú cibuľku.Pozor,aby sme ju neprepálili.Opiecť do sklovita.
  4. Do cibuľky s maslom pridáme mletú papriku,Pokrájanú hlivu,korenie,soľ,muškátový oriešok.Zalejeme 1 dcl vody a necháme dusiť.Nakoniec prisypeme majoránku.
  5. Do 500 ml.smotany vmiešame horčicu,cukor múku.Dobre rozhabarkujeme.
  6. Pridáme do hlivovej zmesi.Nakoniec ochutíme trochou citrónovej kôry a šťavy.Necháme asi 5 minút prevrieť. Hotovo!
  7. Zopakovaný postup.
  8. Ku hlive som podávala cestovinu-kolienka.
  9. Obedík.
  10. Nachystané. Spoločný obed s manželom.Piekla som v ten deň aj sladké orechové vrtulky s jablčkami,preto že obed je raz dva.