Paprikáš z hlivy ustricovej (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Z húb sme si veľmi obľúbili hlivu ustricovú.Je zdravá,teraz už aj ľahko dostupná.Pomaly zamieňam túto hubu pri varení a nahradzujem za akékoľvek mäso.
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- 500 g hlivy si umyjeme.
- Pokrájame ako kúsky mäsa.
- Rozohrejeme si maslo alebo olej a pridáme nakrájanú svetlú cibuľku.Pozor,aby sme ju neprepálili.Opiecť do sklovita.
- Do cibuľky s maslom pridáme mletú papriku,Pokrájanú hlivu,korenie,soľ,muškátový oriešok.Zalejeme 1 dcl vody a necháme dusiť.Nakoniec prisypeme majoránku.
- Do 500 ml.smotany vmiešame horčicu,cukor múku.Dobre rozhabarkujeme.
- Pridáme do hlivovej zmesi.Nakoniec ochutíme trochou citrónovej kôry a šťavy.Necháme asi 5 minút prevrieť. Hotovo!
- Zopakovaný postup.
- Ku hlive som podávala cestovinu-kolienka.
- Obedík.
- Nachystané. Spoločný obed s manželom.Piekla som v ten deň aj sladké orechové vrtulky s jablčkami,preto že obed je raz dva.