Paprika v oleji fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 17. augusta 2011
Paprika v oleji (fotorecept)
Foto: ancicka

Paprika ,ktorú má rád môj manžel. Je veľmi dobrá a lahodná.Nemôže prísť jedna zima ,aby sme takúto papriku nemali zavárenu.Recept na prípravu takto zaváranej Zobraziť celý popisPaprika ,ktorú má rád môj manžel. Je veľmi dobrá a lahodná.Nemôže prísť jedna zima ,aby sme takúto papriku nemali zavárenu.Recept na prípravu takto zaváranej papriky je veľmi starý,lebo ja ho mám z kuchárskej knižky ,ešte z r.1968.Podľa tohto rcp.sme zavárali papriku,ked som bola ešte pri mame.

10 x 3 dl
porcií
30 minút
príprava
2-3 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
Nálev:
1 l
1 dl
1-2 ks
2 dl
3 dkg alebo zelko
3 dkg




Postup

  1. 1

    papriku si očistíme a rozštvrťkujeme.Na takéto zaváranie je vhodná mäsitá paprika.

    Paprika v oleji (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Podľa návodu uvaríme nálev.

    Paprika v oleji (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked nálev začne vrieť,tak dáme doň papriky,tak aby boli zakryté nálevom.Zakryjeme a dáme pozor kým začnú vrieť,a varíme 2 minúty.

    Paprika v oleji (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Oheň stiahnema na minimum a po 2 minútach papriku povyberáme do priprávenych fliaš,bez nálevu! Ked máme všetko povyberané postup opakujeme,až kým nemáme uvarenú všetku papriku.

    Paprika v oleji (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Počas varenia si podoplňam papriku do fliaš,tak aby boli fľaše zaplnené.

    Paprika v oleji (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ked je paprika všetka uvarena a vo fľaškách,tak nechám zovrieť nálev a vriacim nálevom naplním fľaše.

    Paprika v oleji (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Fľaše pozatváram a obrátim hore dnom,pozakrývam dekou a nechám do druhého dňa ,kým nevýchladnu.

    Paprika v oleji (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

vlastulka
Ja som vydatá 22rokov a takto isto zavárať papriku ma naučila moja svokra.Má dobrú chuť a vydrží ,ak sa nezje.
ancicka
@vlastulka ,Je to recept naších mam!Tie staré recepty su v mnohých prípadoch aj lepšie.
Myslela som si,že takýto postup zavárania už ani nik nerobí,ale ty si mi svedkom ,že sú to výborne rcp.
V našej rodine je táto paprika obľúbena.
1x 45678
frona
ja robím inak,ale táto musí byť určite výborná....tento rok urobím podľa Teba. Ukladám do knihy....
alena45
robievam len z kápie, ale nie vždy ju zoženiem, zo zelenej som ešte nevidela. Uložím, uvidím.
ancicka
@alena45 ,není to zelená,je to žltá paprika.Asi som mala zlé svetlo.Ja fotím mobilom tak asi preto to skreslilo.
dajanca
tiež takto zaváram papriku aj kapiu....na dno pohára dávam aj plátok cesnaku....
zitar
Paprika v oleji nemôže v našej rodine ani jednu zimu chýbať. Presne takto ju zaváram aj ja, len s tým rozdielom, že my máme radi celú / aj s jadierkami/, takže robím aj tak, aj tak. A recept, samozrejme je starý - prastarý, osvedčený a výborný.
1x martau
robit
Takto to podobne robievam aj ja, iba že toho cukru sa mi zdá akosi málo. Skúste dať do každého pohára na dno a vrch po jednom strúčiku cesnaku a 1 list (na bočnú stenu pohára- aj dobre to ukáže!) celeru a potom to už celkom inak nebudete chcieť!
My olej nedávame (až po otvorení priamo za 1 lyžicu do pohára), lebo ak by náhodou ostali nejaké neskonzumované do ďalšej sezóny, tak olej v ňom "zhorkne".
Najbližšie vložím na to aj recept s fotom pod názvom: "Žitnoostrovská paprika v oleji" (ale bez oleja)
robit
Oprava: ....a potom to už celkom určite inak nebudete chcieť!........
ancicka
@robit ,U nás sa paprika minie ako prvá,tak ešte nestihla zhorknúť,to počujem prvý raz,ale ked priložiš recept,tak určite urobim podľa teba a tak budeme porovnávať.Teším sa.
margarida
Moja mama tiež tak robila, akurát že deko dávala až keď všetku ovarila - vraj keby nálev dlho vrel, bol by veľmi slaný. A olej sme dávali hneď, u nás sa nemohlo stať, že by dlho stála, to by musela mať rohy.
beata100
Množstvo deka a cukru je asi zle uvedené, 3 dkg je menej ako pol deci, nemá to byť 30 dkg (1/3 kila), či to je zase veľa ??
ancicka
@beata100 ,Nie neje to zlé uvedené v rozpise.deko má 100g,t.j.10 dkg, a v rozpise je 3 dkg deko a 3 dkg cukor,na 1 l vody, t.j. po 30 g.Neviem prečo si to premieňaš na "deci"!Litre si musíš prispôsobiť na množstvo papriky.To množstvo papriky som uviedla na 1 i nálevu.
Na 1 l vody by bolo 1/3 kg strašne veľa.Bola by paprika potom sladká.Ja ani na jablká toľko cukru nedávam!!!
abdul
@beata100 : To je množstvo na 1 liter vody. A cukru je skoro toľko ako soli v Deku. 30 dkg na liter by bolo fakt veľmi veľa.
jarbra
@ancicka tento recept poznam, robim presne, ako ty ... skutocne tie papriky su vyborne, mam este par skliciek z minuleho roka, zajtra sa chystam zavarit. Super receptik.
aduska04
Dobry den, @ancicka papriku som skúsila a je výborná.len mne sa stalo ze mi nevystacil nalev a to som mala menej papriky aj pohárov :-) čo som urobila zle?
ninuska
Prvykrat v zivote som robila papriku v oleji. Isla som podla tohto receptu a nelutujem. Je vynikajuca. Vdaka za skvely recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia