Paprika plnená kuskusom a Gorgonzolou

lekorica - fotkalekorica, 28. januára 2016
Paprika plnená kuskusom a Gorgonzolou
Foto: lekorica

Rada skúšam nové veci a toto jedlo ma upútalo v jednej nemenovanej reštaurácii. Zasýtilo ma, ale zároveň som nemala výčitky, že jem niečo nezdravé. Zobraziť celý popisRada skúšam nové veci a toto jedlo ma upútalo v jednej nemenovanej reštaurácii. Zasýtilo ma, ale zároveň som nemala výčitky, že jem niečo nezdravé. Musela som ho doma vyskúšať. Je to veľmi chutné a ľahké jedlo.

4-5
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks veľká farebná mäsitá
125 g
200 g (alebo Niva)
Omáčka:
trocha
 čerstvá
500 ml (alebo pretlak)
1 kocka
trocha




Postup

  1. 1

    Nalejem vriacu vodu asi pol centimetra nad kuskus, zakryjem potravinovou fóliou a o päť minút je hotový, netreba vôbec variť (pokiaľ robím so pšenom, uvarím ho ako ryžu). No a potom nastrúham syr Gorgonzola alebo Nivu, pridám bazalku, urobím guľky a naplním papriku.

    Paprika plnená kuskusom a Gorgonzolou - obrázok 1
  2. 2

    Papriku podlejem vodou, aby neprihorela. Dám zapiecť na 200°C, kým sa syr neroztopí. Paradajkovú omáčku robievam z domácich lúpaných paradajok (na zimu si ich natlačím do pohára a sterilizujem), zalejem zeleninovým vývarom, trochen bazalky, soli, korenia a nechám prevrieť.

    Paprika plnená kuskusom a Gorgonzolou - obrázok 2

Diskusia k receptu

kecemis
Dobre. Robil som podobne, ale s quinoa a v parejkvej omacke som roztopil troche parmesanu.
katka78
Tieto tučné farebné papriky máme veľmi radi, keď je sezóna, sú aj každý týždeň, veď plnka môže byť vždy iná. U nás tiež kuskus, alebo bulgur, quinoa, čirok, mozzarella.. aj tvoja verzia by mi určite chutila, páči sa mi. Aj fotku máš peknú, slniečkom pohladenú, tanier tiež - hoci na prvý pohľad sa mi zdalo, že ten vzor vytvára slnko a záclona :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia