Paprika plnená fazuľou

redakcia - fotkaredakcia, 9. novembra 2015
Paprika plnená fazuľou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
100 g
100 g
700 g
4 strúčiky
 zväzok
1 PL




Postup

  1. 1

    Fazuľu namočíme cez noc, mungo namočíme na hodinu, oba druhy fazule uvaríme každú zvlášť domäkka, scedíme, jemne popučíme a zmiešame dokopy. Dochutíme najemno nakrájanou bazalkou, cesnakom, soľou a čiernym korením. Odrežeme konce papriky a odstránime zvnútra semienka, papriky naplníme fazuľovou zmesou.

  2. 2

    Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno, restujeme v hrnci na olivovom oleji dozlatista, pridáme nasekaný cesnak a bazalku, jemne restujeme a prilejeme paradajky, ktoré predtým 5 minút povaríme, dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom a podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.

  3. 3

    Plnenú papriku vložíme do paradajkovej omáčky a dáme zapiecť do rúry predhriatej na 180°C asi 20 minút. Podávame s varenými zemiakmi alebo kysnutou knedľou.

Diskusia k receptu

Vymazať
martamm
Vyborny recept, strukoviny su velmi zdrave a v takomto zvlastnom podani urcite chutne, na nasom stole budu tieto ppapriky coskoro :)))))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia