Paprika čerstvá plnená a zapečená fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 25. augusta 2015

Mal som chuť na dusené papriky s vajcom, alebo niečo také. Tak som si upiekol papriky, pri ktorých sa zachovala takáto chuť.

5
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Množstvá som neudal zavisí podla počtu stravníkov. Papriky som vybral približne rovnaké na veľkosť. Odrezal som stopky, aby bol spodok rovný. Jadrovník som zachoval. To aby hmota nevytiekla s papriky. Vrch papriky špic som orezal asi 1/4, aby vznikol otvor. Cez tento otvor budem papriky plniť.

    Paprika čerstvá plnená a zapečená (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ďalej som si pripravil fazuľu v konzerve tu požijem aj s nálevom. Kukuricu, maslo z neho použijem asi 40g. Vajcia podľa počtu paprík , na každú papriku jedno vajce. Sýr som nastrúhal na jemne slíže asi 70 g. Poslednú šunku na každú papriku jeden plátok, s tou uzavriem papriku pred pečením.

    Paprika čerstvá plnená a zapečená (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Papriky som postavil do pozoru v hrnci a dno hrnca polial asi 3PL oleja. Do každej papriky som dal asi 1KL syru potlačil prstom na jadrovník. Na sýr som dal kocku maska asi 0,5 cm. Na to som do každej papriky pustil rozbité vajce, podľa možnosti bez škrupiny. Na vajce som dal po 1KL kukurice a fazule. Teraz som uzavrel každú papriku plátkom šunky preloženým na 1/4 to, aby mi tam plátok vošiel. Tak a papriky máme plné.

    Paprika čerstvá plnená a zapečená (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz som v hrnci na dno pridal asi tri plátky masla. Okolo paprík som natlačil orezané časti paprík, ktoré som krájal na drobnejšie. A postupne som ich miešal so zvyškom kukurice a fazule. Nálev z fazule som vylial do hrnca. Hrniec som uzavrel alobalom a dal piecť do rúry pri 200°C na 50 minút. Pripomínam treba si prispôsobiť teplotu a čas vlastnej rúre. Ku koncu pečenia sa po dome šírila neskutočná vôňa. Po tejto dobe bola paprika prepečená a máličko chrumkavá.

    Paprika čerstvá plnená a zapečená (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na tanier si dáme papriku a oblohu z hrnca. Podávame s chlebom, alebo podla chuti s ryžou no i zo zemiakmi. Tak Vám prajem dobrú chuť ak si papriku upečiete.

    Paprika čerstvá plnená a zapečená (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sracz
Papriku môžem v každom čase i nečase, @pazroveckypitrs kamarát! Na obr. 1, 3 a 5 je vidno, že používaš tak ako aj ja hrubostennú, ale hrsť hviezdičiek Ti pridávam aj za "gramotné" využitie jadrovníkov ("srdiečok") = bez mučenia sa priznávam, že je to pre mňa novum. Potvrdzuješ, že do smrti sa človek učí a aj tak ide na "nebeské výšiny" ehmmm hlú ..., spr ..., bl ..., nedoučený!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia