Paprčkový perkelt fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 5. novembra 2015

Doviezla som si z rodného kraja čerstvé zábíjačkové špeciality, mäso a hlavne som sa tešila na kolená a paprčky..takže som to konečne vyskúšala..je to Zobraziť celý popisDoviezla som si z rodného kraja čerstvé zábíjačkové špeciality, mäso a hlavne som sa tešila na kolená a paprčky..takže som to konečne vyskúšala..je to skôr obed na ohrýzanie kostí, ale akých výborných..

2
porcie
20 minút
príprava
130 minút
tepelná úprava

Suroviny

3
plátok
1 ks
2 strúčiky
1/2 čl
200 ml
2 PL
2 PL
podľa chuti
Príloha:




Postup

  1. 1

    Paprčky som umyla, ešte im treba urobiť manikúru..mäsiar s tým asi nemal problém..

    Paprčkový perkelt (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pripravila som si aj sekerku, ale zbytočne, pekne som ich pozdĺžne prerezala a dokázala krásne prsty vykostiť...je to trošku zábavka, ale čo už...finty ovládajú mäsiari..

    Paprčkový perkelt (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    všetko som konečne pokrájala, utrela pot z čela...)

    Paprčkový perkelt (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na panvicu som dala pokrájaný plátok slaninky, keď sa uvoľnila masť, pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak....opiekla..

    Paprčkový perkelt (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridala som pokrájané paprčky...nechala som ich opiecť zo všetkých strán...

    Paprčkový perkelt (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    opečené som poprášila mletou červenou paprikou..

    Paprčkový perkelt (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pridala som lečo..

    Paprčkový perkelt (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pridala som soľ, mleté čierne korenie, paradajkový pretlak...všetko som premiešala...paprčky som preložila do rajnice, aby sa mohli ľahšie premiešať...

    Paprčkový perkelt (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    podliala vodou tak, aby boli ponorené vo vode...no varia sa dosť dlho ako na studeno...pomaly na miernom plameni..mne sa varili viac ako 2 hodiny..

    Paprčkový perkelt (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    už keď boli uvarené a dali sa ľahko oddeliť od kosti, pridala som červené víno a odkryté ešte dusila chvíľku...

    Paprčkový perkelt (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    pokiaľ sa paprčky dusili, umyla som si zemiaky a uvarila v šupke...mne k tomuto jedlu najlepšie chutia, alebo iba čerstvý chlieb...no a čo vám budem,,,táto dávka je pre jedného chlapa tak akurát na jedno posedenie...mäska je na kostiach málo, ale vraj dobrého veľa nebýva..ale sme si pochutnali a chlebík namáčali v šťavičke...no fajné...prajem vám dobrú chuť..

    Paprčkový perkelt (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

45678
@izabelle ja ta pochvalim 5*paprcky su skvost a dokona vo Francuzku maju svoj Fany club k voli im hodnotam.☺urcite urobim poidla Teba,pekny den.
eruska25
Paprčky sme dávali len do huspeniny, milujem. Už teraz sa teším, keď uvarím tento tvoj perkelt.
frezia68
Milá @izka ,urobila si z toho špecialitu.Robila som ako perkelt s cibuľou a cesnakom pomalým dusením a bol výborný.Ty si to vylepšila a mám chuť vyskúšať podľa Teba,ukladám do KK a 5* :-)
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekné a zaujímavé :-).
mariamka
v paprckach je vela vitaminov, kolagenu, ja to obhryzanie milujem,, ale moji,, radsej to studeno, huspeninu, to zbajstia jedna radost, takze u nas tak,, ale ponuknut by som sa dala touto peknou porciou :)
tatranka
Paprčky a chvostíky,kolienka,používam do huspeniny.No obdivujem tvoju šikovnosť,ako chutne ich dokážeš využiť.
Môj manžel by mal konzumovať tento druh jedla,kvôli kolagénu.
Pripravila si jedlo,ktoré nemá chybu.
izabella929
Všetci ste zlatí..) ďakujem vám za pochvalu a milé komentáre...potešili ma...)
farbuska
paprčkový perkelt robievam (hoci bez vína), je skvelý.
izabella929
@ @ mesiar50,som presvedčená, že by chutil.-)@ farbuska,hoc aj bez vína chutí výborne.-) ďakujem za milé komentáre.-)
junior
Pekný recept, ako všetky od Teba, milá Izabelka. Doteraz som používal paprčky len na huspeninu a manželka ich veľmi rada obera a kostičky "cmúľa". Ja na to nemám nervy. Tak, keď to ona tak miluje /neviem či nie viac, ako mňa/, prekvapím ju týmto Tvojím receptom. Ďakujem Ti zaň, Izabelka!
sracz
... aj moja to lahôdka, @izabella929 milá. Naviac ako väčšina Tvojich "prudkojedlých" rcp Izka, aj tento evokuje spomienky na dávno zašlé detstvo a bezstarostnú mladosť. Ja by som si na okraj taniera s Tvojim perkeltíkom prosil aj dve PL čerstvo nastrúhaného chrenu (ale kopcom).Takto s mojou najsamkrajšejšou 1/2 konzumujeme paprčky uvarené (pridáš v polovičke varenia) v hovädzom guláši! Bars fajne, vysoko veľohviezdičkové!!!
izabella929
@junior ,tiež ich mám rada v huspenine, ale i toto je niečo, na čom sa dá pochutnať.-)@sracz ,nuž mňamka nad mňamku zase a teším sa, že ťa recept zaujal...chlapci milí, ďakujem vám za milé slová...)
ajfel1
Určite vyskúšam, možno tam ešte pridám predné koleno...
chumacik66
Recept vyzerá super 🙂👍
Idem to robiť prvý krát a idem podľa vášho receptu.
Už teraz mám nato chuť a to som ešte nezačala. Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia