Pečené kačacie stehná

Panvicové pečené kačacie stehná (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed.

2
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kačacie stehná som umyla, osušila.
  2. Na panvicu som dala roztopiť na kocky nakrájanú slaninu. Keď sa slanina vyškvarila, škvarky som odtiahla bokom a do masti som vložila stehná a opiekla.
  3. Pridala som cibuľu na väčšie kusy aj cesnak pol hlávky.
  4. Pridala soľ, korenie a posypala červenou paprikou a trošku rasce.
  5. Podliala som vínom a pod pokrievkou najprv dusila a ešte raz podliala troškou vody.
  6. Keď bolo mäso mäkké, pridala som ešte trošku vína a odkryté dopiekla.
  7. Pripravila som si zemiakové knedlíky. Múku som preosiala, pridala nastrúhané v šupke uvarené zemiaky a vypracovala som cesto.
  8. Uvarila som ich vo vriacej vode 20 min. Uvarené som vybrala a po vychladnutí nakrájala na kolieska.
  9. K jedlu som podávala aj sudovú kapustu na karameli. Na rajnici som roztopila masť, pridala som cibuľu a kryštálový cukor a spolu som nechala skaramelizovať.
  10. Pridala som kapustu a iba 5 min som ju opiekla. Nemusí byť mäkká, ale chrumkavá s chuťou karamelu.
  11. Hotové jedlo som uložila na taniere. Prajem vám dobrú chuť.