Pečené kačacie stehná
Panvicové pečené kačacie stehná (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed.
2 porcie |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Kačacie stehná som umyla, osušila.
- Na panvicu som dala roztopiť na kocky nakrájanú slaninu. Keď sa slanina vyškvarila, škvarky som odtiahla bokom a do masti som vložila stehná a opiekla.
- Pridala som cibuľu na väčšie kusy aj cesnak pol hlávky.
- Pridala soľ, korenie a posypala červenou paprikou a trošku rasce.
- Podliala som vínom a pod pokrievkou najprv dusila a ešte raz podliala troškou vody.
- Keď bolo mäso mäkké, pridala som ešte trošku vína a odkryté dopiekla.
- Pripravila som si zemiakové knedlíky. Múku som preosiala, pridala nastrúhané v šupke uvarené zemiaky a vypracovala som cesto.
- Uvarila som ich vo vriacej vode 20 min. Uvarené som vybrala a po vychladnutí nakrájala na kolieska.
- K jedlu som podávala aj sudovú kapustu na karameli. Na rajnici som roztopila masť, pridala som cibuľu a kryštálový cukor a spolu som nechala skaramelizovať.
- Pridala som kapustu a iba 5 min som ju opiekla. Nemusí byť mäkká, ale chrumkavá s chuťou karamelu.
- Hotové jedlo som uložila na taniere. Prajem vám dobrú chuť.