Morčacie výpečky

Panvicové morčacie výpečky s omáčkou z čiernych ríbezlí (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný nedeľný obed som urobila z morčacieho stehna horného. Omáčka z čiernych ríbezlí, ktorú som urobila na karameli a víne z čiernych ríbezlí.

4
porcie
50 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso som umyla a osušila. Vybrala som z mrazáka aj bravčové pliecko, takže ich budem robiť spolu. Keď som vybrala morčacie stehno z vrecka, vedela som, že na nič iné sa nehodí, len na výpečky, mletie alebo guláš, bolo celé roztrapkané, boli to iba malé nekompaktné kusy.
  2. Morčacie mäso som nakrájala.
  3. Na bravčovom pliecku bol aj tuk, ten som nakrájala na malé kúsky.
  4. Tento bravčový tuk som použila namiesto masti, takže som ho vypiekla.
  5. Do tuku som pridala najprv bravčové mäso, ak zostal niekde tuk, aby sa ešte spolu vypiekol a opiekla som ho zo všetkých strán.
  6. Potom som pridala aj morčacie kúsky a opiekla tak isto.
  7. Osolila, okorenila, posypala rascou, mletou červenou paprikou a pridala som aj horčicu.
  8. Pridala som cibuľu a cesnak.
  9. Podliala hovädzím vývarom (varila sa mi na sporáku polievka z hovädzích kostí). Panvicu som zakryla a pod pokrievkou sa mäso najprv dusilo, po 20 minútach som mäso odkryla a nechala celkom odpariť tekutinu, kým zostal iba tuk.
  10. Odkryté som ho piekla ešte 20 minút. Pekne sa opieklo do svetlohneda. Hotové výpečky.
  11. Pripravila som si omáčku. Ríbezle som umyla pod tečúcou vodou a nechala odkvapkať. Na panvicu som dala karamelizovať cukor.
  12. Cukor na karamel...
  13. Pridala som ríbezle, len som ich trošku obalila v karameli, nesmú sa rozvariť.
  14. Pridala som škoricu...
  15. ...a podliala ríbezľovým vínom.
  16. Len chvíľočku som ich spolu podusila, aby sa chute spojili a omáčka je hotová.
  17. Tento obed som podávala so zemiakovými knedlíkmi. Prajem vám dobrú chuť.