Morčacie výpečky
Panvicové morčacie výpečky s omáčkou z čiernych ríbezlí (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný nedeľný obed som urobila z morčacieho stehna horného. Omáčka z čiernych ríbezlí, ktorú som urobila na karameli a víne z čiernych ríbezlí.
4 porcie |
50 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso som umyla a osušila. Vybrala som z mrazáka aj bravčové pliecko, takže ich budem robiť spolu. Keď som vybrala morčacie stehno z vrecka, vedela som, že na nič iné sa nehodí, len na výpečky, mletie alebo guláš, bolo celé roztrapkané, boli to iba malé nekompaktné kusy.
- Morčacie mäso som nakrájala.
- Na bravčovom pliecku bol aj tuk, ten som nakrájala na malé kúsky.
- Tento bravčový tuk som použila namiesto masti, takže som ho vypiekla.
- Do tuku som pridala najprv bravčové mäso, ak zostal niekde tuk, aby sa ešte spolu vypiekol a opiekla som ho zo všetkých strán.
- Potom som pridala aj morčacie kúsky a opiekla tak isto.
- Osolila, okorenila, posypala rascou, mletou červenou paprikou a pridala som aj horčicu.
- Pridala som cibuľu a cesnak.
- Podliala hovädzím vývarom (varila sa mi na sporáku polievka z hovädzích kostí). Panvicu som zakryla a pod pokrievkou sa mäso najprv dusilo, po 20 minútach som mäso odkryla a nechala celkom odpariť tekutinu, kým zostal iba tuk.
- Odkryté som ho piekla ešte 20 minút. Pekne sa opieklo do svetlohneda. Hotové výpečky.
- Pripravila som si omáčku. Ríbezle som umyla pod tečúcou vodou a nechala odkvapkať. Na panvicu som dala karamelizovať cukor.
- Cukor na karamel...
- Pridala som ríbezle, len som ich trošku obalila v karameli, nesmú sa rozvariť.
- Pridala som škoricu...
- ...a podliala ríbezľovým vínom.
- Len chvíľočku som ich spolu podusila, aby sa chute spojili a omáčka je hotová.
- Tento obed som podávala so zemiakovými knedlíkmi.
Prajem vám dobrú chuť.