Panna cotta s vôňou bazy

Autor receptu: mariamka

Je sezóna tejto voňavej liečivky, dostala som už hotový produkt - bazový sirup, tak som urobila takýto voňavý dezert. Je to skôr inšpirácia, nápad, ako recept, poďme si pomaškrtiť :)

Suroviny

Postup

  1. Ja som robila takú lajt verziu, menej smotany, viac mlieka :) Zohrievame mlieko, smotanu, bazový sirup, vanilkový cukor, štipku soli do bodu varu. Medzitým namočíme plátky želatíny vo vlažnej vode na cca 5 min, vyžmýkame, pridáme do mliekovej zmesi, ešte na ohni necháme rozpustiť - nevaríme!
  2. Formičky /ja som použila šálky na kávu/ som jemne vymastila olejom a ešte utrela servítkou, hotovú zmes som naliala a nechala v chladničke stuhnúť cez noc.
  3. Už len dorobiť niečo fajnové navrch, ideálne je niečo kyselkavejšie, ja som mala mrazenú lesnú zmes, škoda, že mi o deň neskôr prišli jahôdky od maminky, tie by sa hodili ešte lepšie. Mrazené ovocie necháme zredukovať s bazovým sirupom na miernom ohni, dochutíme citrónovou šťavou.
  4. Možno nemáte šťastie, že takto prídete k bazovému sirupu /ako slepý k husliam, ako ja :)), tak len proste povarte bazové kvety v mlieku/vode a preceďte, potom je to vlastne to isté. Prajem príjemné maškrtenie :)