Bravčová panenka

Panenka v orieškovo-petržlenovej kôrke na mrkvovom pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú panenku (sviečkovú) opláchneme vlažnou vodou, osušíme a zbavíme blán. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením a sprudka opečieme na oleji z každej strany. Dáme piecť do rúry vopred vyhriatej na 200 °C na 10 – 15 minút.
  2. Medzitým pripravíme pyré: Mrkvu očistíme, nakrájame na menšie kúsky, vložíme do hrnca. Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a vložíme do hrnca s mrkvou. Zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme do zmäknutia asi 25 minút. Keď sú mrkva a zemiaky mäkké, scedíme vodu, rozmixujeme dohladka a pridáme maslo. Celé premiešame.
  3. Petržlenovú vňať a píniové oriešky rozmixujeme do kašovitej hmoty, dochutíme soľou a korením. Zmes natrieme na upečené mäso. Podávame s pyré a výpekom zjemneným maslom.