Bravčová panenka
Panenka v orieškovo-petržlenovej kôrke na mrkvovom pyré
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Bravčovú panenku (sviečkovú) opláchneme vlažnou vodou, osušíme
a zbavíme blán. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením
a sprudka opečieme na oleji z každej strany. Dáme piecť do
rúry vopred vyhriatej na 200 °C na 10 – 15 minút.
- Medzitým pripravíme pyré: Mrkvu očistíme, nakrájame na
menšie kúsky, vložíme do hrnca. Zemiaky očistíme, nakrájame
na menšie kúsky a vložíme do hrnca s mrkvou. Zalejeme
vodou, pridáme soľ a varíme do zmäknutia asi 25 minút.
Keď sú mrkva a zemiaky mäkké, scedíme vodu, rozmixujeme
dohladka a pridáme maslo. Celé premiešame.
- Petržlenovú vňať a píniové oriešky rozmixujeme do kašovitej
hmoty, dochutíme soľou a korením. Zmes natrieme
na upečené mäso. Podávame s pyré a výpekom zjemneným
maslom.
|