Panenka v orechovo-syrovej kruste na omáčke z kuriatok (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Panenka je skvelé mäsko na minútky, ale aj rôzne chutné úpravy. Ja som dnes uvarila podľa tohoto receptu a obed bol výborný.
3-4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Panenku ak je potrebné si odblaníme, tenké konce odrežeme a odložíme na iné použitie. Na horúcom oleji ju na panvici opečieme zo všetkých strán. Necháme trošku vychladnúť.
- Na jemnom strúhadle postrúhame syr a z uvedených surovín si pripravíme krustu, ktorú vymiešame najprv lyžicou a potom rukou. Sformujeme do valčeka a dáme na chvíľu stuhnúť. Nebojte sa, dobre sa s ňou pracuje.
- Potom ju v potravinárskej fólii jemne rozvaľkáme dl. a š. približne na veľkosť panenky.
- Panenku z oboch strán posolíme a okoreníme. Krustu opatrne preložíme na vrch panenky, pritlačíme a ak treba doformujeme. Polejeme s výpekom, ktorý nám zostal.
- Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C cca 20 minút.
- Kým sa nám pečie panenka pripravíme si omáčku. Na oleji orestujeme cibuľu, hríby, pridáme cesnak a koreniny. Kuriatka sú mäkké za 15 min. Zalejeme šľahačkovou smotanou prevaríme. Nakoniec dochutíme troškou cukru a citrónovou šťavou.
- Ja som k tomu podávala varené zemiaky,ale hodí sa aj zemiakové pyré. Dobrú chuť!