Panenka v lístkovom cestíčku

Matej Šándor a Márió Gombos
kuchári hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 25. januára 2015
Panenka v lístkovom cestíčku
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
2 ks
1 bal.
5 strúčikov




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Dáme do chladničky na 2–3 hodiny.

  2. 2

    Na masle s cesnakom urestujeme šampiňóny nakrájané na jemné plátky, osolíme, okoreníme. Nakoniec pridáme baby špenát. Zľahka premiešame a odstavíme z ohňa, necháme vychladnúť.

  3. 3

    Vychladnutú zmes spojíme žĺtkom a strúhankou. Bravčovú panenku prudko opražíme na olivovom oleji zo všetkých strán, potom vyberieme na tanier a necháme odležať.

  4. 4

    Lístkové cesto vyvaľkáme natenko, potrieme ho žĺtkom, položíme naň panenku a spolu s plnkou zvinieme, potrieme žĺtkom a pri teplote 200 °C upečieme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia