Panenka plnená bryndzou

Panenka v bryndzovej omáčke s cuketou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Panenku nakrájame na medailóniky. Z polovičky bryndze a polovice nasekaného medvedieho cesnaku vytvarujeme guľky. Vložíme ich do medailónikov, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. V ohňovzdornej miske ich necháme odstáť na teplom mieste.
  2. Z uvarených zemiakov, masla, mlieka a zo soli pripravíme kašu, do ktorej primiešame opečenú cibuľku.
  3. Do výpeku z panenky pridáme druhú polovicu cesnaku, nakrájaný pór a nakrájanú alebo nastrúhanú cuketu. Všetko spolu opečieme, dochutíme soľou a korením. Napokon primiešame druhú polovicu bryndze. Plnené medailóniky podávame so zemiakovou kašou a s bryndzovou-cuketovou omáčkou.