Panenka plnená bryndzou
Panenka v bryndzovej omáčke s cuketou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Panenku nakrájame na medailóniky. Z polovičky bryndze a polovice nasekaného medvedieho cesnaku vytvarujeme guľky. Vložíme ich do medailónikov, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. V ohňovzdornej miske ich necháme odstáť na teplom mieste.
- Z uvarených zemiakov, masla, mlieka a zo soli pripravíme kašu, do ktorej primiešame opečenú cibuľku.
- Do výpeku z panenky pridáme druhú polovicu cesnaku, nakrájaný pór a nakrájanú alebo nastrúhanú cuketu. Všetko spolu opečieme, dochutíme soľou a korením. Napokon primiešame druhú polovicu bryndze. Plnené medailóniky podávame so zemiakovou kašou a s bryndzovou-cuketovou omáčkou.
|