Panenka sous vide s karotkovými rezancami

Autor receptu: redakcia

Vtip a nápad, ale najmä chuť a harmónia. Aj prvoaprílové jedlá treba poctivo pripraviť. Nepreháňať to s množstvom surovín. A ochutnať ešte predtým, ako ich položíte na tanier a začnete ladiť vzhľad.

4
porcie
60 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú panenku odblaníme, osolíme, okoreníme mletým a grilovacím korením. Potrieme olejom a vo vákuovačke odsajeme vzduch. Vložíme do prístroja sous vide, nastavíme teplotu na 54 °C na tri hodiny.
  2. Mrkvu ošúpeme a nakrájame pozdĺžne na tenké plátky a potom na tenké rezance. Rezance zľahka opečieme na panvici do polomäkka. Originálna omáčka demi glace sa varí dva dni, preto urobíme takú domácu prírodnú omáčku:
  3. Cibuľu opečieme na oleji dohneda, pridáme hladkú múku a za stáleho miešania pripravíme zásmažku, ktorú podlejeme vývarom, dochutíme a dobre prevaríme. Fawa fazuľky ošúpeme, s dubákmi opečieme na oleji a podlejeme prírodnou omáčkou.