Plnená bravčová panenka

Panenka so slivkovou plnkou v slaninkovom kabátiku

Autor receptu: redakcia

2
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Šalotku nakrájame na kocky a dáme pražiť so slaninkou. Keď je zmes opražená, pridáme pokrájané sušené slivky, lyžicu slivkového lekváru a červené víno, osolíme, okoreníme a zredukujeme.
  2. Do panenky urobíme nožom tunel po dĺžke. Naplníme slivkovou plnkou a pokrájame na hrubšie medailóniky, ktoré sprudka opečieme na panvici s olejom, vyberieme a obalíme v slaninke. Potom vložíme do pekáča a pečieme pri 180 °C 10 minút.
  3. Zemiakové pusinky: Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Vodu zlejeme, zemiaky popučíme, pridáme maslo, mlieko a žĺtky a mixérom šľaháme asi minútu. Zmesou naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame pusinky, ktoré pečieme pri 170 °C 5 minút.