Plnená bravčová panenka
Panenka so slivkovou plnkou v slaninkovom kabátiku
Autor receptu: redakcia
Postup- Šalotku nakrájame na kocky a dáme pražiť so
slaninkou. Keď je zmes opražená, pridáme pokrájané sušené
slivky, lyžicu slivkového lekváru a červené víno,
osolíme, okoreníme a zredukujeme.
- Do panenky urobíme nožom tunel po dĺžke. Naplníme slivkovou plnkou a pokrájame na hrubšie medailóniky, ktoré sprudka opečieme na panvici s olejom, vyberieme
a obalíme v slaninke. Potom vložíme do pekáča
a pečieme pri 180 °C 10 minút.
- Zemiakové pusinky: Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode
domäkka. Vodu zlejeme, zemiaky
popučíme, pridáme maslo, mlieko a žĺtky a mixérom šľaháme asi minútu. Zmesou naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie
striekame pusinky, ktoré pečieme pri 170 °C 5 minút.
|