Pečená bravčová panenka
Panenka s pistáciovou kôrkou a vínovým rizotom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
20-30 minút na 180 °C |
Postup- Mäso odblaníme a pokrájame na hrubé medailóniky. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom a poukladáme do pekáča s trochou olivového oleja. Pistácie rozdrvíme,
pridáme nasekaný tymian, vňať a nastrúhanú citrónovú kôru. Zmes rozdelíme na medailóniky a dobre popritláčame. Pečieme pri 180 °C asi 20-30
minút podľa hrúbky mäsa.
- Rizoto: Ryžu uvaríme v osolenej vode
do polomäkka. Na oleji osmažíme nasekaný cesnak a pokrájané sušené paradajky, pridáme
biele víno, lyžicu masla, vývar, necháme
prevariť, osolíme, okoreníme, pridáme
uvarenú ryžu, štipku šafranu, parmezán
a trochu masla. Rizoto musí byť krémové.
|