Pečená bravčová panenka

Panenka s pistáciovou kôrkou a vínovým rizotom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso odblaníme a pokrájame na hrubé medailóniky. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom a poukladáme do pekáča s trochou olivového oleja. Pistácie rozdrvíme, pridáme nasekaný tymian, vňať a nastrúhanú citrónovú kôru. Zmes rozdelíme na medailóniky a dobre popritláčame. Pečieme pri 180 °C asi 20-30 minút podľa hrúbky mäsa.
  2. Rizoto: Ryžu uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Na oleji osmažíme nasekaný cesnak a pokrájané sušené paradajky, pridáme biele víno, lyžicu masla, vývar, necháme prevariť, osolíme, okoreníme, pridáme uvarenú ryžu, štipku šafranu, parmezán a trochu masla. Rizoto musí byť krémové.