Bravčová panenka

Panenka s líčkami, kalerábovým pyré a hlivou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
120 minút
príprava

Postup

  1. V rozpustenej husacej masti, do ktorej sme pridali cesnak, bobkový list a tymian, pomaly konfitujeme bravčové líčka 90 minút pri teplote asi 90 °C.
  2. Očistený a nakrájaný kaleráb opražíme na nadrobno nakrájanej cibuľke a masle, podlejeme smotanou a varíme. Po uvarení ho najemno rozmixujeme a zjemníme maslom.
  3. Bravčovú panenku osolíme, okoreníme, obalíme v sušenej šunke a opekáme na olivovom oleji z každej strany asi 3–4 minúty. Po opečení vložíme do rúry rozohriatej na 200 °C asi na 8 minút.
  4. Medzitým na masle opečieme hlivu, chvíľku podusíme, osolíme, okoreníme, nakoniec pridáme baby špenát a premiešame.
  5. Na taniere rozdelíme kalerábové pyré, do stredu naaranžujeme hlivu s baby špenátom, navrch položíme pripravenú panenku a konfitované bravčové líčka, môžeme poliať výpekom z panenky.